Η Barclays δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους για το έτος θα είναι περίπου 11 δισ. στερλίνες
Η βρετανική Barclays Plc ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές ύψους 750 εκατ. λιρών (888,53 εκατ. ευρώ), καθώς ο διευθύνων σύμβουλος C.S. Venkatakrishnan πραγματοποιεί την υπόσχεσή του να βελτιώσει τις πληρωμές της τράπεζας προς τους επενδυτές.
Οι επαναγορές έρχονται αφού η Barclays ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από την αύξηση των εσόδων από ορισμένες από τις δραστηριότητές της στη Wall Street.
Η Barclays δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους για το έτος θα είναι περίπου 11 δισ. στερλίνες, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 10,7 δισ. στερλινών. Η νέα πρόβλεψη, η οποία δεν περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της επενδυτικής τραπεζικής και των κεντρικών γραφείων, έρχεται καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας απέφυγε να μειώσει τα επιτόκια τους τελευταίους μήνες, ενισχύοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών.
Υπό τον Venkatakrishnan, η Barclays προχωρά με το τριετές σχέδιο ανάκαμψης που παρουσίασε νωρίτερα φέτος. Στο πλαίσιο αυτού, ο Venkatakrishnan έχει υποσχεθεί να αυξήσει την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας σε ποσοστό άνω του 12% έως το 2026, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος κατά 2 δισεκατομμύρια λίρες και να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων.
Για να τα καταφέρει, ο πρώην διαχειριστής κινδύνων επιδιώκει να μειώσει το σχετικό μέγεθος της ναυαρχίδας της επενδυτικής τράπεζας, επειδή καταναλώνει περισσότερα κεφάλαια από άλλα, υψηλότερης απόδοσης τμήματα της επιχείρησης της Barclays. Παράλληλα, επενδύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της Barclays στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και των τμημάτων της εταιρικής τράπεζας και της διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων.
Οι χρηματιστές της Barclays ενώθηκαν με τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρο τον κλάδο, ανακοινώνοντας καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα. Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών αυξήθηκαν κατά 24% σε 696 εκατ. στερλίνες το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg, ο οποίος ήταν 640 εκατ. στερλίνες.
Τα έσοδα από τις αγορές χρέους αυξήθηκαν κατά 54% στα 420 εκατ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από την αναδοχή μετοχών εκτινάχθηκαν κατά 75% στα 121 εκατ. στερλίνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Austriacard: Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2026 – Αύξηση EBITDA κατά 11%
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








