Εξαιτίας των στοιχείων που αφορούν την απασχόληση στις ΗΠΑ
Με ένα μήνα καθυστέρηση αναμένει η Barclays από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προβεί σε αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, δηλαδή τον Ιανουάριο, αντί της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση τον Δεκέμβριο.
Η χρηματιστηριακή εταιρεία επικαλέστηκε τα ηπιότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση του Οκτωβρίου. Η έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση πριν λίγες ημέρες έδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 3,9% τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022, από 3,8% τον Σεπτέμβριο.
“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετη σύσφιξη και θα πρέπει να διατηρήσει μια πορεία υψηλότερου επιτοκίου από ό,τι αναμένει η αγορά, χωρίς μείωση επιτοκίων πριν από τον Σεπτέμβριο του 2024″, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Barclays.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις