Ακολουθεί ο αγώνας Ολυμπιακός - Καρδίτσα στις 20:30
Παρά τη δυνατή παρουσία των μεμονωμένων οπαδών της ΑΕΚ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Καλλιθέας Ρόδου – καθώς απαγορευόταν η οργανωμένη μετακίνηση, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε δίκαια με 84-70 στον πρώτο ημιτελικό του 6ου Super Cup και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (20:00), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός–Καρδίτσα.
Πρωταγωνιστής των Αχαιών ήταν ο εντυπωσιακός Ρομπ Γκρέι, που σημείωσε 30 πόντους (3/7 τρίποντα), κατέβασε 8 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα, οδηγώντας κυριολεκτικά την ομάδα του στον στόχο. Πολύτιμη συνεισφορά είχαν και ο Κένταλ ΜακΚάλαμ με 19 πόντους, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα, αλλά και ο Λέιτον Χάμοντς με 11 πόντους.
Ο Προμηθέας θα διεκδικήσει το δεύτερο Super Cup της ιστορίας του, μετά το τρόπαιο του 2020 στην Πάτρα. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, ολοκλήρωσε την τρίτη της συμμετοχή στον θεσμό, καθώς πλέον δεν διεξάγεται «μικρός» τελικός.
Για την «Ένωση» ξεχώρισε ο Κρις Σίλβα με double double (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους πρόσθεσε 14 πόντους. Ο Ραϊκουάν Γκρέι, αν και δηλώθηκε στη δωδεκάδα, δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο δεξί πόδι.
Ακολουθεί ο αγώνας Ολυμπιακός – Καρδίτσα στις 20:30.
Η εξέλιξη του αγώνα
1η περίοδος (14-24): Ο Προμηθέας ξεκίνησε εντυπωσιακά, με 10/13 δίποντα, «χτίζοντας» διψήφια διαφορά. Ο Γκρέι ήταν ασταμάτητος, κλείνοντας το δεκάλεπτο με τρίποντο στην εκπνοή.
2η περίοδος (37-42): Η ΑΕΚ αντέδρασε, πέρασε μπροστά (37-34) χάρη σε καλό passing game, άμυνα και εύστοχα τρίποντα, όμως οι Πατρινοί με σερί 5-0 πήραν ξανά το προβάδισμα.
3η περίοδος (55-61): Παρά την πίεση της ΑΕΚ με αιχμή τον Σίλβα (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ ως εκείνο το σημείο), ο Προμηθέας διατήρησε τον έλεγχο με κρίσιμα τρίποντα Χάμοντς και ΜακΚάλαμ.
4η περίοδος (70-84): Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν ως τους δύο πόντους (64-66), αλλά ο Προμηθέας απάντησε αποφασιστικά. Γκρέι και ΜακΚάλαμ σφράγισαν το τελικό 84-70 με συνεχόμενα κλεψίματα και αιφνιδιασμούς.
Δεκάλεπτα: 14-24, 37-42, 55-61, 70-84.
Με τη θέληση, την ενέργεια και τον εκρηκτικό Γκρέι να κάνουν τη διαφορά, η ομάδα της Πάτρας απέδειξε ότι «ήθελε περισσότερο» τον τελικό και κράτησε ζωντανό το όνειρο για έναν ακόμη τίτλο Super Cup.
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Τηγάνης, Σκανδαλάκης
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Φλιώνης 5 (1), Κουζμίνσκας 7 (1), Μπάρτλεϊ 9 (2), Άρμς 3, Σίλβα 20, Σκορδίλης 4, Κατσίβελης 6, Λεκαβίτσιους 14 (3), Αρσενόπουλος, Πετσάρσκι, Χαραλαμπόπουλος 2
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Λιμνιάτης): Χάμοντς 11 (1), Κόουλμαν 4, ΜακΚάλαμ 19 (1), Καραγιαννίδης 7, Γκρέι 30 (3), Πλώτας, Μπαζίνας 3 (1), Κομνιανίδης, Πόλικαπ 2, Μακούρα 8 (2), Σταυρακόπουλος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ανέκαμψαν μετά από τα χαμηλά 3 εβδομάδων
- Logismos: Στις 305.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο
- Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Η Τουρκία οφείλει να ανακαλέσει άμεσα το Casus belli»
- Μπάσκετ – Super Cup: O Προμηθέας Πάτρας 84-70 την ΑΕΚ, πέρασε στον τελικό
- Δέλτα Τεχνική: Πούλησε τη θυγατρική της Δέλτα Αιολικά Πάρκα Δυτικής Πελοποννήσου
- Alter Ego Media: Aύξηση κεφαλαίου 2 εκατ. ευρώ για να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο Ευαγγελάτος, Στεφανίδου
- CrediaBank: Στα 38,9 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ προβλέψεων το α΄ εξάμηνο, αυξημένα κατά 124%
- Revoil: Αύξηση 35,09% στις 770.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις