Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ προέβλεψε ότι οι δασμοί των ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε πέντε μήνες στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν το Ανώτατο Δικαστήριο τους καταργήσει
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πρόσφατα ανακοινωθέντες παγκόσμιοι δασμοί 15% του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα εφαρμοστούν κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα.
Ο Μπέσεντ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, προέβλεψε επίσης ότι οι δασμοί των ΗΠΑ σύντομα θα επιστρέψουν ουσιαστικά στο σημείο που βρίσκονταν πριν το Ανώτατο Δικαστήριο καταργήσει τα πιο εκτεταμένα καθήκοντα του Τραμπ.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δασμολογικοί συντελεστές θα επανέλθουν στους παλιούς τους συντελεστές εντός πέντε μηνών», δήλωσε ο Μπέσεντ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη Γενική Ταχυδρομική από ΑΔΑΕ, με ένα πολύ ενδιαφέρον σκεπτικό
- H EKT υπόσχεται τώρα κοινά πρωτόκολλα για φθηνότερες συναλλαγές και λιγότερη εξάρτηση από «γίγαντες»
- Τέσσερις νεκροί στο Λίβανο από επιδρομές του Ισραήλ
- Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη Σάββατο και Κυριακή λόγω του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
- Ο Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Παιδείας λόγω των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία
- Ο Αραγτσί αποχώρησε από το Πακιστάν χωρίς συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Ελλάδα και Γαλλία στρατηγική συμμαχία για μια ισχυρότερη Ευρώπη
- Τι προβλέπει το μνημόνιο με τη Γαλλία για την πυρηνική τεχνολογία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








