Mεταξύ άλλων σκοπεύει να αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη μηχανική και την κατασκευή υπολογιστών, αεροσκαφών και οχημάτων
Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει επενδύσει στην νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Project Prometheus και θα γίνει συν-διευθύνων σύμβουλος της, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τη Δευτέρα.
Πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η εταιρεία έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές πότε ιδρύθηκε η Project Prometheus ή πού εδρεύει.
Mεταξύ άλλων σκοπεύει να αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη μηχανική και την κατασκευή υπολογιστών, αεροσκαφών και οχημάτων.
Οι ανώνυμες πηγές πρόσθεσαν ότι η εταιρεία έχει σχεδόν 100 υπαλλήλους, «συμπεριλαμβανομένων ερευνητών που έχουν προσληφθεί από κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, όπως η OpenAI, η DeepMind και η Meta».
Ο Μπέζος θα μοιραστεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου με τον Βικ Μπατζάτζ, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε για την X Development, μία από τις μονάδες έρευνας και ανάπτυξης της Google.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποτελέσματα που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στο β’ τρίμηνο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
- Acumino: Ενισχύει το προσωπικό της στην Ελλάδα η ρομποτική startup
- Ξεκινούν την Τετάρτη 26/08 οι εγγραφές μέσω voucher ΕΣΠΑ στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
- Κέρδη για το ευρώ και τη στερλίνα απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα
- Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ ρίχνονται στις πρώτες μάχες των πλέι οφ
- Αλμα 19,6% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Ιούνιο – “Γκάζι” από εξαγωγές και ενέργεια
- Υποχώρησε η οικοδομική δραστηριότητα στην Ευρώπη τον Ιούνιο – Πτώση 1,3% στην Ευρωζώνη
- ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 20 δισ. ευρώ ο τζίρος στο β’ τρίμηνο στο λιανεμπόριο – Ανοδος 2,8%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








