Όλο και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στη Γερμανία αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.
Οι Έλληνες κάνουν χρήση του προγράμματος Hartz IV, το οποίο έχει στόχο να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους μετανάστες.
Όπως αναφέρουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, 20.615 είναι οι Έλληνες εγγεγραμμένοι άνεργοι στη Γερμανία τον Ιανουάριο – 1.000 (4,8 τοις εκατό), περισσότεροι από ό, τι στο Γενάρη του 2014 (19.668).
Ο αριθμός των Ελλήνων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Hartz IV ξεπέρασε τον Οκτώβριο το προηγούμενο ρεκόρ των 44.182 σημειώνοντας αύξηση 10,6 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος (39.936).
Οι Έλληνες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στο πρόγραμμα.
Οι περισσότεροι αποδέκτες του προγράμματος Hartz IV προέρχονται από την Πολωνία (83.869) την Ιταλία (67.501) και ακολουθούν μετά την Ελλάδα, η Βουλγαρία (42.185) και η Ρουμανία (33.559).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 5 Ιανουαρίου η καταβολή τόκων για το κοινό ομολογιακό δάνειο 2020
- THEON: Εξαιρετική χρονιά το 2025, θωρακίζει την ανάπτυξη με παραγγελίες-ρεκόρ €2,4 δισ.
- Eurobank: Επαναγορά 1,76 εκατ. ίδιων μετοχών αξίας 6,1 εκατ. ευρώ
- Τελικές προβλέψεις ΕΚΤ για το 2025: Ανάπτυξη 1,4% στην ευρωζώνη, πληθωρισμός 2,1% και «κλειδί» η εσωτερική ζήτηση
- Τεχνική Ολυμπιακή: Συμφωνία συγχρηματοδότησης έως 250 εκατ. ευρώ με την Pollen Street Capital
- Σίδνεϊ: Στην Αυστραλία είχαν εκπαιδευτεί οι δράστες του μακελειού
- Kακή χρονιά για CVC το 2025 – Αποεπενδύσεις στην Ελλάδα
- Κίνηση στους δρόμους: Αυξημένα προβλήματα σε Κηφισό και Λεωφόρο Αθηνών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








