Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί για 6-12 μήνες
Αναβάθμιση των προοπτικών των αμερικανικών μετοχών πραγματοποίησε η BlackRock δίνοντας σύσταση για αυξημένες θέσεις (overweight) από ουδετερότητα (neutral), που ήταν η προηγούμενη σύσταση, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο βλέπει την ανοδική δυναμική του S&P-500 να συνεχίζεται τους επόμενους έξι έως 12 μήνες εν μέσω ήπιου πληθωρισμού και πιθανών μειώσεων των επιτοκίων από την Fed.
Το τεχνολογικό ράλι της Wall Street, που τροφοδοτείται από τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει «να διευρυνθεί καθώς ο πληθωρισμός πέφτει περαιτέρω, η Fed αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια και η αγορά εμμένει στις ρόδινες μακροοικονομικές προοπτικές της», δήλωσε μια ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον Jean Boivin, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επενδύσεων BlackRock.
«Οι αγορές τιμολογούν μια ήπια οικονομική προσγείωση όπου ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% χωρίς ύφεση», σημείωσαν οι αναλυτές. «Με τις αγορές να τείνουν να επικεντρώνονται σε ένα θέμα τη φορά, αυτή η αφήγηση μπορεί να υποστηρίξει το ράλι στον τακτικό μας ορίζοντα και να του επιτρέψει να επεκταθεί πέρα από την τεχνολογία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια – Παράταση για Πάτμο
- Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών
- Έκρηξη σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ εντείνει την κρίση στον Περσικό Κόλπο
- Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για τις διαφημίσεις των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Θεσσαλονίνη – Εύζωνοι 5 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες καθώς ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς στα αυτοκίνητα
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος – Νεκροί και τραυματίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








