Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για το χρονοδιάγραμμα των πιθανών κυρώσεων
Το ενδεχόμενο να αποκόψει περισσότερες από 20 ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, να μειώσει το πλαφόν στο πετρέλαιο της Μόσχας και να «μπλοκάρει» τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου κυρώσεων που στοχεύει στην αύξηση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβουλεύεται με τα κράτη μέλη σχετικά με τα επόμενα βήματα κατά της Ρωσίας, ενώ δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για το χρονοδιάγραμμα των πιθανών κυρώσεων που απαιτούν την υποστήριξη όλων των κρατών μελών και θα μπορούσαν να αλλάξουν τα προσχέδια πριν τεθούν προς συζήτηση και λάβουν επίσημη έγκριση.
Η ΕΕ εξετάζει επίσης πρόσθετες απαγορεύσεις συναλλαγών σε περίπου 24 τράπεζες και περίπου 2,5 δισ. ευρώ, καθώς επιδιώκει να περιορίσει περαιτέρω τα έσοδα της Ρωσίας και την ικανότητα να αποκτήσει την τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή όπλων. Στο πλαίσιο του νέου πακέτου που συζητείται, η Κομισιόν σχεδιάζει να προτείνει τη μείωση του ανώτατου ορίου τιμών ρωσικού πετρελαίου σε περίπου 45 δολάρια το βαρέλι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε στο «πάγωμα» της παραγωγής τον Μάρτιο παρά τις υψηλές τιμές του Brent
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
- ΠΑΣΟΚ: Περίεργες σιωπές Μητσοτάκη για Βιολάντα και ελληνοτουρκικά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








