Επιχειρήσεις

Boeing: Αναζητεί “εξωτερικό” διευθύνοντα σύμβουλο για να αντιμετωπίσει την κρίση στην εταιρεία

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει να επιλύσει πολλά προβλήματα

Το διοικητικό συμβούλιο της Boeing έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ενός στελέχους για να αναλάβει το τιμόνι της προβληματικής αεροπορικής εταιρείας μετά την ταραχώδη θητεία του διευθύνοντος συμβούλου Dave Calhoun, με πολλά στελέχη του κλάδου και αναλυτές να προβλέπουν ότι θα αναζητήσει μια εξωτερική λύση.

Αντιμετωπίζοντας αυξανόμενες πιέσεις από αεροπορικές εταιρείες, ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές, η Boeing ανακοίνωσε τη Δευτέρα έναν ευρύτερο από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό με τον Calhoun, 66 ετών, να αποχωρεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων παλεύει με μια αυξανόμενη κρίση μετά την έκρηξη εν μέσω πτήσης τον Ιανουάριο σε ένα αεροπλάνο 737 MAX.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει να επιλύσει πολλά προβλήματα, όπως η βελτίωση της κουλτούρας ασφάλειας της εταιρείας, η αντιμετώπιση των ζητημάτων ποιότητας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ρυθμιστικών αρχών, των πελατών και του κοινού.

Η Boeing θα πρέπει επίσης να επιτύχει τους στόχους για την αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση των ταμειακών ροών, καθώς προσπαθεί να μειώσει το χρέος και να καλύψει το έδαφος έναντι της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας Airbus.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu