Παρά τις εκκλήσεις γερουσιαστών για τερματισμό της αντιπαράθεσης
Η αμερικανική Boeing κάνει μία κίνηση που σηματοδοτεί την αντικατάσταση των απεργών στην περιοχή του Σεντ Λούις όπου συναρμολογούνται μαχητικά αεροσκάφη και πυρομαχικά, με νέες προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Περίπου 3.200 μέλη της Περιφέρειας 837 της Διεθνούς Ένωσης Μηχανουργών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική (IAM) απεργούν από τις 4 Αυγούστου.
Η πρώτη ομάδα αναπληρωτών εργαζομένων για τους μηχανικούς παραγωγής και συναρμολόγησης πυρομαχικών θα ξεκινήσει την εκπαίδευση την Παρασκευή,
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της Boeing, Νταν Γκίλιαν, απέστειλε οδηγίες σε μία πρώτη ομάδα νέων εργαζομένων που θα αναπληρώσουν τους απεργού, αναφέροντας πως θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση την Παρασκευή. Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει το υπόμνημα ή να πει πόσοι αντικαταστάτες εργαζόμενοι θα ξεκινούσαν την εκπαίδευση.
Αξιωματούχοι και μέλη του συνδικάτου δήλωσαν ότι η κίνηση ήταν σε μεγάλο βαθμό μπλόφα, σημειώνοντας ότι οι θέσεις εργασίας τους απαιτούν εβδομάδες έως αρκετούς μήνες εκπαίδευσης και η απόκτηση άδειας ασφαλείας που απαιτείται για πολλές από τις θέσεις εργασίας στον τομέα της άμυνας μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς προέτρεψε την Boeing σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη να τερματίσει την οκτάμηνη απεργία.
«Κάνε το σωστό», έγραψε ο Σάντερς στην επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ. «Υπογράψε ένα δίκαιο συμβόλαιο».
Η διοίκηση της Boeing δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα αυξήσει σημαντικά την προσφορά της, την οποία οι εργαζόμενοι απέρριψαν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Περιστέρης: Γιατί η ισχυρή ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα συνεχιστεί
- Λογοθέτης (γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής): Η Ελλάδα χρειάζεται 200.000 νέους εργαζόμενους τα επόμενα 4 χρόνια
- Η Ελλάδα «πεθαίνει»: 68.467 γεννήσεις και 126.916 θάνατοι το 2024 με αύξηση παιδικής θνησιμότητας – Μείωση και γάμων
- Νέα top level στελέχη στην Vodafone Ελλάδος
- Γελένα Τοντόροβιτς: Η 31χρονη Σερβοαυστραλή, που γράφει ιστορία στο βραζιλιάνικο μπάσκετ
- Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την 4η Belharra
- Το νέο εστιατόριο «Ίαμβος» στο Κολωνάκι με την καθοδήγηση του «Δειπνοσοφιστήριον»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στo Κολωνάκι λόγω Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις