Επιχειρήσεις

Boeing: Ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευή αμυντικών αεροσκαφών

Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή νέα στρατηγική προκειμένου να αντιστρέψουν την κατάσταση έως το 2025 - 2026

Τα σφάλματα των προμηθευτών, το υψηλό κόστος κατασκευής του επόμενου Air Force One και της κάψουλα Starliner της NASA. οδήγησαν την Boeing φέτος σε απώλειες 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των αμυντικών κατασκευών.

Παρά την απορρόφηση ζημιών 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 – κάτι που σύμφωνα με τα στελέχη θα μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών υπερβάσεων κόστους – η μονάδα σημείωσε μικρή βελτίωση φέτος.

Με εξαίρεση το 2022, οι απώλειες στα αμυντικά προγράμματα της Boeing το 2023 υπερβαίνουν τις απώλειες όλων των ετών από το 2014. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι “αμυντικοί εργολάβοι”, όπως η Lockheed Martin, η General Dynamics και η RTX βλέπουν υψηλότερα έσοδα λόγω της ζήτησης από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα στελέχη της Boeing δήλωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή νέα στρατηγική προκειμένου να αντιστρέψουν την κατάσταση έως το 2025 – 2026.

«Προχωράμε με λιτή παραγωγή, αυστηρότητα στη διαχείριση προγραμμάτων στην παραγωγικότητα κόστους σε ολόκληρο το τμήμα», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Brian West κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της εταιρείας.

Ο Byron Callan, αμυντικός αναλυτής της Capital Alpha Partners, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα 2025-2026 που έχει θέσει η Boeing για να φτάσει σε θετικά αποτελέσματα είναι εφικτό, αλλά αναρωτήθηκε γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να καταλάβει η εταιρεία ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική.

Οι μετοχές της Boeing έχουν χάσει 6% φέτος, σε σύγκριση με το κέρδος 9% του S&P 500 της ευρείας αγοράς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu