Διεθνή

BofA: Τα εξωφρενικά μεγέθη του Super Bowl και η σύγκριση με τον S&P 500

Tίποτα δε μπορεί να συμβαδίσει με την εξωφρενική ζήτηση και ακροαματικότητα γύρω από το Super Bowl και το NFL

Σχεδόν 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού κατά τη διάρκεια του Super Bowl I (1967) έφτανε στα 37.500 δολάρια, φτάνοντας ωστόσο εξωφρενικό ποσό των 7 εκατ. δολαρίων για το Super Bowl LVII του 2023, σηματοδοτώντας ένα «άλμα» 185x, σύμφωνα με την ιδιαίτερη ανάλυση του Michael Hartnett της BofA.

Φυσικά τίποτα δε μπορεί να συμβαδίσει με την εξωφρενική ζήτηση και ακροαματικότητα γύρω από το Super Bowl και το NFL (93 από τις 100 πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές το κατά το 2023 αφορούσαν αγώνες του NFL), αλλά σε μια αντιστοιχία της BofA, μια μερίδα από φτερούγες κοτόπουλου θα κόστιζε σήμερα 43 δολάρια έναντι 23 σεντς το 1967), ένα πακέτο από έξι μπύρες θα έφτανε τα 340 δολάρια, το γαλόνι βενζίνης τα 61 δολάρια, μια μέση τιμή αγοράς ακινήτου στις ΗΠΑ στα 4,2 εκατ. δολάρια με τον S&P 500 στις 16.374 μονάδες.

Στα όσα συμβαίνουν στις αγορές, η ομάδα της BofA, στέκεται και στην κεφαλαιοποίηση της Nvidia που αυξήθηκε κατά 600 δισ. δολάρια τους τελευταίους δύο μήνες ή «μία Tesla», με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 1,7 τρισ. δολάρια, όσο το χρηματιστήριο της Κίνας (H-shares).

Παράλληλα, ως προς τα «money market funds», οι αναλυτές επισημαίνουν πως δεν έχουν ακόμη φτάσει στο υψηλό τους, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν πως σε αυτό το κομμάτι των αγορών τοποθετούντα 6 τρισ. δολάρια. Από την άλλη, στα ομόλογα που κατέχουν επενδυτικά βαθμίδα, υπήρξαν νέες εισροές 12,3 δισ. δολάρια, με την τεχνολογία είναι πιο δημοφιλής από τα ομόλογα IG τους τελευταίους 6 μήνες. Ως προς τις αμερικανικές μετοχές υπήρξαν οι υψηλότερες εκροές από τις 23 Σεπτεμβρίου (15,6 δισ. δολάρια), ενώ για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, υπήρξε ρεκόρ εισροών 20,8 δισ. δολάρια (με οδηγό τις εβδομαδιαίες εισροές ρεκόρ ύψους 19,8 δισ. δολαρίων στην Κίνα η οποία πιθανότατα οδηγείται από τα κρατικά ταμεία της Κίνας)

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu