Είναι ένα ενδεχόμενο καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα θα προχωρήσει νωρίτερα από την FED σε μείωση των επιτοκίων
Η προοπτική να διαφοροποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) σε ότι αφορά τη μείωση των επιτοκίων είναι πλέον ορατή. Η ΕΚΤ παραμένει σε πορεία μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο, καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν σημάδια αποκλιμάκωσης. Ομως, μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έχει επιπτώσεις στο ευρώ και στο εμπορικό ισοζύιο της Ευρωζώνης, υποστηρίζουν κάποιοι, όπως ο οικονομολόγος Daniel Lacalle.
Ωστόσο, οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η πτώση των επιτοκίων από την ΕΚΤ μπορεί να επηρεάσει το ευρώ και το εμπορικό της ισοζύγιο.
«Το πρόβλημα της μείωσης των επιτοκίων αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΕΚΤ θεωρεί δεδομένη την ισχύ του ευρώ, Και αν αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια πριν από την Federal Reserve, αυτό ουσιαστικά δίνει στον κόσμο ένα μήνυμα ότι το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί», δήλωσε ο Daniel Lacalle, επικεφαλής οικονομολόγος της Tressis Gestion, στο «Street Signs Europe» του CNBC την Πέμπτη.
«Και εάν το ευρώ αποδυναμωθεί, οι εισαγωγές της ευρωζώνης θα αυξηθούν, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την ανάπτυξη της περιοχής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Παπαχελά: Θα την ξεχάσουμε γρήγορα
- Τζιάνι Ινφαντίνο (Πρόεδρος FIFA): Η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
- Εισιτήρια για Final Four της Euroleague στην Αθήνα: Από 10/2 οι πωλήσεις
- Τραμπ: Έκλεισα εμπορική συμφωνία με την Ινδία – Δεν θα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, μειώνω τους δασμούς
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρά κέρδη και νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600
- Ζελένσκι: Ρεαλιστικός ο στόχος για μια αξιοπρεπή ειρήνη με τη Ρωσία
- Νέο πόρισμα EΟΔΑΣΑΑΜ: Χωρίς ασπίδα φωτιάς τα καθίσματα του μοιραίου τρένου των Τεμπών
- Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο: Σοβαρές ελλείψεις στις πρώτες ύλες για τις ΑΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








