Παράλληλα και με τους Τούρκους
Όλο και πιο έντονη γίνεται η παρουσία βουλγαρικών επενδυτών, ειδικά όσον αφορά τα ακίνητα, στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αθρόα προσέλευση σε πρόσφατη παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος απόκτησης κατοικίας για Βούλγαρους πολίτες, η οποία έλαβε χώρα στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου της Σόφιας από γνωστή εταιρεία ακινήτων που δραστηριοποιείται με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
Τα ακίνητα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κυρίως τις περιοχές της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής κ.α. και πλαίσιο της εκδήλωσης καταγράφηκε το έντονο ενδιαφέρον των Βαλκάνιων επενδυτών, προσφάτως, για αγορές επαγγελματικών χώρων και κτηρίων και στη νότια Ελλάδα, πέριξ αλλά πέραν της Αττικής, το οποίο αναφέρεται ως στοιχείο ιδιαίτερης σημασίας για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.
Κατά όσα αναφέρουν φορείς από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σόφια, η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει μια ελκυστική εικόνα για τους ξένους επενδυτές, καθώς συνεχίζει να είναι σε ανοδική πορεία, την ώρα που το 2024, οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων αυξήθηκαν κατά 8,5%, ενώ για το 2025 αναμένεται αύξηση άνω του 15% σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Χαλκιδική, όπου οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 2.400 και 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι ξένοι επενδυτές προσελκύονται από την δυναμική της ελληνικής αγοράς, η οποία συνδυάζει την αύξηση των τιμών με την ευκαιρία για επενδύσεις σε τουριστικούς προορισμούς και αστικά κέντρα.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον των Βούλγαρων επενδυτών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, τόσο για κατοικία όσο και για επιχειρηματική χρήση, μετά και από την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας στο χώρο Schengen, που καθιστά πλέον ανεμπόδιστη και την οδική διασυνδεσιμότητα των δύο γειτονικών χωρών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα εξαγορά της ΔΕΗ σε Πολωνία και Ουγγαρία με υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο 2 GW
- Νέα ένταση μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό – Η Μαδρίτη απειλεί με αντίμετρα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία
- ΗΠΑ: Εφετείο «παγώνει» το σχέδιο Τραμπ για αίθουσα χορού 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 – Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου
- Ρήγμα ΗΠΑ – ΕΚΤ για το γιεν: Η Ουάσιγκτον πούλησε ευρώ χωρίς να ενημερώσει τη Φρανκφούρτη
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών
- Η Apollo αλλάζει «πίστα» στην easyJet: Premium θέσεις, έξτρα χρεώσεις και συνεργασίες μεγάλων αποστάσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








