Από το συνολικό μέρισμα 5.998.367,68 ευρώ, τα 2.119.723,33 ευρώ θα διανεμηθούν στους δικαιούχους, ενώ θα εκδοθούν 1.521.037 νέες μετοχές για το υπόλοιπο ποσό
Η «BriQ Properties» στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της μέσω επανεπένδυσης μερίσματος τετραετούς διάρκειας (2025 -2028) (το «Πρόγραμμα») όπως εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της 29.04.2025, ανακοίνωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μετόχων της Εταιρείας που αντιστοιχεί στο 64,7% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μετόχων, ανταποκρίθηκε θετικά στο Πρόγραμμα επιλέγοντας να επανεπενδύσει στην Εταιρεία μέρος του μερίσματος από τα κέρδη χρήσης του 2024.
Ως αποτέλεσμα, από το συνολικό ανακοινωθέν μέρισμα ποσού € 5.998.367,68 των κερδών χρήσης του 2024, ποσό € 2.119.723,33 θα διανεμηθεί στους δικαιούχους, ενώ θα εκδοθούν και 1.521.037 νέες μετοχές για το υπόλοιπο ποσό του μερίσματος ύψους €3.878.644,35 (τα «Αντληθέντα Κεφάλαια»).
Τα Αντληθέντα Κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας.
Ειδικότερα, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά € 3.194.177,70 με την έκδοση 1.521.037 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας € 2,10 η καθεμία, με τιμή διάθεσης €2,55 ανά νέα μετοχή.
Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής διάθεσης, συνολικού ποσού € 684.466,65 θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά υπέρ το άρτιο».
Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν στις 29.05.2025, την ίδια ημερομηνία με τη διανομή του μερίσματος.
H Διοίκηση της Εταιρείας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μετόχους της, που με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επανεπένδυσης του μερίσματος, έδωσαν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία
- Πρώτες αναφορές για το σιδηροδρομικό συμβάν στη Δανία: Τρένο συγκρούστηκε με όχημα και εκτροχιάστηκε
- Πεσκόφ: Εκτίμηση για παρατεταμένες συνομιλίες στην Αλάσκα
- Ο Dow Jones προσέγγισε στο ξεκίνημα νέο ιστορικό υψηλό με τη βοήθεια της UnitedHealth
- Αναφορές για τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Δανία
- Και ο Λουκασένκο στη σκηνικό της Αλάσκας: Επικοινώνησε μαζί του ο Τραμπ
- Φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πελεή Ερμιονίδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις