Επιχειρήσεις

BT Group: Η CEO Allison Kirkby “βλέπει” περισσότερες περικοπές λόγω AI

Financialreport.gr

Ο μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων και κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας είχε δηλώσει το 2023 ότι θα περικόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου BT, Allison Kirkby, δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να βαθύνουν τις σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή.

Η Kirkby δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα σχέδια της BT να καταργήσει περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας και να αφαιρέσει 3 δισεκατομμύρια λίρες (4 δισεκατομμύρια δολάρια) κόστους μέχρι το τέλος της δεκαετίας «δεν αντικατοπτρίζουν το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης».

Ο μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων και κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας είχε δηλώσει το 2023 ότι θα περικόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, έως το 2030, με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Φίλιπ Τζάνσεν να λέει ότι η εταιρεία θα βασιστεί σε πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό και σημαντικά μειωμένη βάση κόστους έως το τέλος της δεκαετίας του 2020.

Η Kirkby, η οποία ανέλαβε από τον Jansen πριν από ένα χρόνο, έχει επίσης ανοίξει την πόρτα σε μια πιθανή μελλοντική απόσχιση της Openreach, της επιχείρησης υποδομών δικτύου της εταιρείας, ανέφεραν οι FT.

Η BT δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ισχυρή ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις με οπτικές ίνες και η εξοικονόμηση κόστους άνω των 900 εκατομμυρίων λιρών βοήθησαν στη στήριξη των κερδών της για το σύνολο του έτους και στην ενίσχυση των ταμειακών ροών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu