Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και συναφών προϊόντων, που αντιπροσώπευαν το 79,4% των λειτουργικών εσόδων της εταιρείας, δημιούργησαν περιθώριο μικτού κέρδους 22,3% πέρυσι
Συνεχίζει να ισοπεδώνει όποιον ανταγωνιστή βρει μπροστά της η BYD, καθώς η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει την επέκτασή της στο εξωτερικό, με τα έσοδά της φυσικά να εκτοξεύονται διαρκώς.
Συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά, ξεπέρασαν το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων, πιάνοντας τα 777 δισ. γουάν (107 δισ. δολ.), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 766 δισ. γουάν, με το μεγάλο της αντίπαλο Tesla να βλέπει την πλάτη της κινεζικής εταιρείας, αφού ανέφερε νωρίτερα 97,7 δισ. δολάρια για το 2024.
Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο εκτινάχθηκαν 73,1%, φτάνοντας τα 2,1 δισ. δολ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 52,7%. Για ολόκληρο το περασμένο έτος, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 34% στο ρεκόρ των 40,3 δισ. γουάν, όπως αναφέρει τo Bloomberg.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και συναφών προϊόντων, που αντιπροσώπευαν το 79,4% των λειτουργικών εσόδων της εταιρείας, δημιούργησαν περιθώριο μικτού κέρδους 22,3% πέρυσι, αυξημένο κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η BYD έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ο ξεκάθαρος ηγέτης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ελέγχοντας περίπου το 15%.
Σύμφωνα με το Reuters η BYD, η οποία εξετάζει την Γερμανία ως προορισμό για να ανοίξει ένα τρίτο εργοστάσιο στην Ευρώπη, είδε τις αποστολές της στο εξωτερικό να σημειώνουν άλμα 71,9% πέρυσι.
Για το 2025, η BYD προβλέπει πωλήσεις μεταξύ 5 και 6 εκατομμυρίων οχημάτων. Ήδη στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου έχει σημειώσει άνοδο 93% στις πωλήσεις, φθάνοντας τα 623.300 οχήματα.
Η μετοχή της BYD στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημειώνει ράλι, με άνοδο περίπου 51% από τις αρχές του 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θωμάς Κουτσουπιάς: Aγροτοσυνδικαλιστής και Πρόεδρος της Αμφιλοχίας Γη, επεκτείνεται στην ενέργεια
- Βιομηχανικό ρεύμα: Υποσχέσεις, καθυστερήσεις και μια αγορά που «βράζει»
- Το Υπερταμείο επέλεξε την KPMG ως ορκωτό ελεγκτή για τις θυγατρικές για τη χρήση του 2025
- Βίντεο με τη μεταγωγή των συλληφθέντων στα Βορίζια
- Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας έκαναν εταιρεία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG
- Theon: Νέα παραγγελία για Συστήματα Νυχτερινής Όρασης άνω των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν σε χαμηλό δυο εβδομάδων
- Γερουλάνος για αναθεώρηση Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψη: Και πάλι χωρίς διαφάνεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








