Φρένο στο 3ήμερο ανοδικό ράλι έβαλε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα υψηλά 9ετίας και να κατοχυρώνουν ένα μέρος των εντυπωσιακών φετινών κερδών (+42%). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κλίμα στην ελληνική αγορά παρέμεινε ευοίωνο, με τους ξένους traders να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά assets, αξιοποιώντας τις χαμηλές αποτιμήσεις και τις μεγάλες προοπτικές.
Η Mytilineos δέχθηκε το μεγαλύτερο κύμα πωλήσεων, αναδιπλούμενη στα όρια των 32 ευρώ, ενώ οι τράπεζες επέλεξαν να αφομοιώσουν τα πρόσφατα πολυετή υψηλά. Σε χαμηλό διμήνου, παράλληλα, παρέμεινε η Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη πλευρά, η Jumbo πέτυχε ακόμη ένα ιστορικό υψηλό («πέρασαν» πακέτα άνω των 20 εκατ. ευρώ), με την Coca – Cola να ανακτά τα 28,4 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στις 1.321,15 μονάδες, χάνοντας 2,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (1.323,61 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε 11 μονάδες (από 1.316,92 έως 1.327,26 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 97,1 εκατ. ευρώ.
Μικρή διόρθωση οι τράπεζες
Ο τραπεζικός δείκτης εμφάνισε σημάδια κόπωσης από το πρόσφατο ράλι (+7% στο προηγούμενο 3ήμερο), με αποτέλεσμα να τερματίσει στο -0,51% και τις 1.085 μονάδες, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων γύρω από το σχέδιο αποεπένδυσης του ελληνικού δημοσίου.
- Alpha Bank +0,25% 1,594 ευρώ
- Eurobank -0,88% 1,627 ευρώ
- Εθνική Τράπεζα -1,04% 6,27 ευρώ
- Πειραιώς -0,18% 3,38 ευρώ
Η εικόνα στο ταμπλό
Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,26% και 3.199 μονάδες), οι μετοχές των Σαράντη και Τitan απώλεσαν έως 2%, με τη μετοχή της Mytilineos να ακολουθεί στο -1,8% και τα 32 ευρώ. Η μετοχή του ΟΤΕ μειώθηκε κατά 1% και έπεσε στα 14,8 ευρώ, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή διολίσθησε σε νέο χαμηλό 2μήνου (-1,3% και 18,6 ευρώ). Στον αντίποδα, η μετοχή της Jumbo έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενισχυόμενη στο +0,3% και τα 27,5 ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι μετοχές των ΕΛΠΕ – Quest διευρύνθηκαν κατά 0,8%, ενώ η μετοχή της Coca Cola κέρδισε 1,5% και ανέκτησε τα 28,4 ευρώ.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έσπευσε να αφομοιώσει τα νέα υψηλά 9ετίας, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και να κατοχυρώνουν ένα μέρος των μεγάλων φετινών κερδών, τα οποία αισίως ξεπερνούν το +42%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παγκόσμιο Στίβου: O βασιλιάς του μήκους Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίζεται τον τίτλο στις 14:45
- Πως η Unilever «έλιωσε» την κοινωνική αποστολή της Ben & Jerry’s – Αποχώρηση σοκ του Τζέρι Γκρίνφιλντ
- «Απάντηση» ΓΕΕΘΑ σε Τουρκία και «Πίρι Ρέις» με μεγάλη διακλαδική άσκηση ετοιμότητας σε Αιγαίο και Έβρο
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,15%, στα 1,1843 δολάρια
- Ισπανία: Εκτός Εurovision εάν συμμετάσχει το Ισραήλ
- Βρετανία: Αμετάβλητος στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο 2025
- Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ με την κυπριακή Πάφο (19:45)
- Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Yποδομές και ενεργειακή αυτονομία “κλειδί” για τα logistics
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις