Άπνοια και υποτονικό κλίμα στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εν όψει της αργίας του 3ημέρου, επενδυτές και διαχειριστές «κλείδωσαν» βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει ελαφρά και να κλείσει στις 878,76 μονάδες, μειωμένος κατά 0,45%.
Ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 3,48% ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη 6,64%.
Την ίδια στιγμή οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και αυτή την ώρα ο DAX βρίσκεται στο +0,73%, ο CAC 40 στο +0,14%), ο FTSE 100 με άνοδο 0,35%, ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο +0,45% και ο ΙΒΕΧ 35 0,29%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,26%), της Jumbo (+1,99%), του ΟΛΠ (+1,91%) και της Aegean (+1,33%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-2,53%), της Πειραιώς (-0,46%), της ΔΕΗ (-0,58%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,34%), της Alpha Bank (-0,72%) .
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+2,30%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,94%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Τηλεπικοινωνίες (-2,52%) και τα Ταξίδια και Αναψυχή (-1,83%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών κατέγραψαν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 3.106.766 και 2.984.103 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η ΔΕΗ και η Μυτιληναίος με 6,14 εκατ., αμφότερες.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν στο ταμπλό οι 46 σημείωσαν άνοδο, οι 52 πτώση και 67 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης: Ευρεία σύσκεψη τοπικών αρχών και φορέων στο Ηράκλειο για τα Βορίζια
- Σουηδία: Διατήρησε στο 1,75% το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα
- ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για διαχείριση διοξειδίου του άνθρακα
- Ένταση και διχασμός στο Παρίσι από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Shein
- Eυρωζώνη: Αυξήθηκε σε υψηλό 29 μηνών η οικονομική ανάπτυξη τον Οκτώβριο – Οδηγός, οι υπηρεσίες
- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/11 στην Αθήνα
- Κατατέθηκε στην Κομισιόν το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε δυο μήνες η απάντηση
- Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον φόνο του 20χρονου – “Δολοφόνοι”, τούς φώναζαν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







