Την 6η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα στηρίγματα από τον κατασκευαστικό κλάδο να «σβήνουν» τις πρωινές πιέσεις και οδηγούν την αγορά στα όρια των 1.300 μονάδων -για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2014.
Το θετικό κλίμα εδράστηκε σε επιλεγμένα blue chips, τα οποία πήραν τα ηνία από τις τραπεζικές μετοχές. Για παράδειγμα, η Jumbo «πέταξε» σε νέο ιστορικό υψηλό (26,3 ευρώ), ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επέστρεψε στα πρόσφατα υψηλά 20ετίας (14,4 ευρώ). ΕΧΑΕ και Intrakat, ταυτόχρονα, έκλεισαν πέριξ του +6%, με την ΑΒΑΞ να εκτοξεύεται κατά 10% (υψηλό 9ετίας).
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ήπια άνοδο κατά 0,55% και διαμορφώθηκε στις 1.299,78 μονάδες, κερδίζοντας επτά μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (1.292,72 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε 12 μονάδες (από 1.288,44 έως 1.300,70 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται μόλις στα 75,1 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αργίας στη Wall Street.
Η Λεωφόρος Αθηνών βρίσκεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών, έχοντας συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2014, ετοιμάζεται να διασπάσει και τις αντιστάσεις των 1.300 μονάδων.
Γι’ αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν έναν θετικό καταλύτη, ο οποίος θα «ξεδιπλώσει» την επόμενη μεγάλη αγοραστική κίνηση. Κι αυτός ο καταλύτης δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατερίνα Ράιχε (Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ): Επιζήμιοι για όλους οι δασμοί Τραμπ
- Παυλόπουλος για πρακτικά συμβουλίου πολιτικών αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
- Στέλνουμε δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Β. Μακεδονία για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δοϊράνη
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Μακρόν: Να προετοιμαστούμε άμεσα για αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις