Από εναλλαγές προσήμων και μέσα σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει με οριακή υποχώρηση, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.096,01 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης 5,62 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.098,65 μονάδες (+0,20%) και κατώτερη στις 1.093,03 μονάδες (-0,31%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,27 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 12.685.326 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,34%. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι μετοχές της Viohalco, της Elvalhalcor και του ΟΠΑΠ.
Θετικά μηνύματα από την Goldman Sachs
Περαιτέρω βελτίωση στην κερδοφορία και τα εποπτικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών αναμένει η Goldman Sachs, βλέποντας συνέχεια στην άνοδο των μετοχών τους, με την Alpha Bank να πρωταγωνιστεί με περιθώριο ανόδου 43% και τις Εθνική, Πειραιώς και Eurobank να ακολουθούν με 29%, 25% και 15% αντίστοιχα.
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-5,88%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,67%), της Alpha Bank (-1,27%) και της Eurobnak (-1,27%).
- Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Πειραιώς και η Alpha Bank διακινώντας 2.304.092 και 2.121.345 μετοχές, αντιστοίχως.
- Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 17,84 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 4,98 εκατ. ευρώ.
- Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 45 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
- Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τρία ‘Αλφα(κ)+14,12% και Frigoglass +9,01%
- Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Mermeren -25,05% και MIG -8,94%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trump Media: Καθαρές ζημίες 54,8 εκατ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο
- Βοιωτία: Εντοπίστηκε απανθρακωμένος άνδρας, δεμένος με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο
- Euronext: Αναθεωρεί στο 50% +1 μετοχή το ελάχιστο όριο της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ
- Κομισιόν: Χορήγησε πάνω από 358 εκατ. ευρώ σε 132 νέα έργα καθαρής μετάβασης
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 12,5% από Rightmove
- Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης – Σκοπίων
- Υπεγράφη η Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ – Ελλάδας – Στο επίκεντρο εφοδιαστική αλυσίδα και AI
- ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








