"Η επίθεση του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν πρέπει ούτε να υποτιμάται ούτε να αντιμετωπίζεται με υπερβολή"
Την πρώτη του δήλωση μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν έκανε ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Η επίθεση του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν πρέπει «ούτε να υποτιμάται ούτε να αντιμετωπίζεται με υπερβολή», ανέφερε ο Χαμενεΐ.
Σε χθεσινή ανακοίνωση το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Ιράν είναι υποχρεωμένο να «αμυνθεί» έναντι της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισραήλ πλήττοντας στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Το Ιράν έχει το δικαίωμα και το καθήκον να αμύνεται έναντι ξένων επιθετικών πράξεων» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για άμεσα αντίποινα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποίησε για νέες επιθέσεις κατά των εχθρών της χώρας του, ενώ ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η αντίδραση του Ιράν στα ισραηλινά πλήγματα είναι αναπόφευκτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυθικό συμβόλαιο ο Ντόντσιτς 165 εκατ. δολ. με Lakers για τρία χρόνια
- Ο Τραμπ απέλυσε αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας επειδή δεν του άρεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις