Η Χάνα Άινμπιντερ είναι Εβραία ηθοποιός και συμμετέχει μαζί με άλλους ηθοποιούς στο μποϊκοτάζ εταιρειών φορέων που βοηθούν και συμμετέχουν στη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα
Στο Λος Άντζελες, τη νύχτα της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου 2025 (τοπική ώρα), η Εβραία ηθοποιός, Χάνα Άινμπιντερ (Hannah Einbinder) κέρδισε το Emmy Β΄ γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά για το «Hacks» και μετέτρεψε τον (περιορισμένο) χρόνο της στο βήμα σε πολιτική παρέμβαση. Φορώντας κόκκινη καρφίτσα Artists4Ceasefire και αφού ευχαρίστησε συνεργάτες της, έκλεισε με την πλέον viral φράση: «Go Birds, f.. ICE, and free Palestine!». Το «f….ICE» κόπηκε στον αέρα του CBS, ακούστηκε όμως κανονικά στην αίθουσα και στο ανεπεξέργαστο υλικό στο διαδίκτυο. Το κοινό την αποθέωσε.
Στη ζώνη Τύπου, η Άινμπιντερ εξήγησε γιατί τοποθετήθηκε για τη Γάζα: μίλησε για φίλους της που εργάζονται στο βόρειο τμήμα ως υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί, και υπογράμμισε ότι, ως Εβραία, νιώθει την ευθύνη να ξεχωρίζει τη θρησκεία και τον πολιτισμό των Εβραίων από το «εθνο-εθνικιστικό κράτος». Παράλληλα, επανέλαβε τη στήριξή της στο κίνημα Film Workers for Palestine, το οποίο όπως είπε στοχεύει θεσμούς που θεωρούνται άμεσα συμμέτοχοι και «δεν μποϊκοτάρει άτομα».
Το μήνυμά της εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο κύμα πολιτικών αναφορών της βραδιάς: αρκετοί σταρ εμφανίστηκαν με σύμβολα αλληλεγγύης (keffiyeh, pins), ενώ το σύνθημα για άμεση κατάπαυση του πυρός ακούστηκε τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και από τη σκηνή
“Go birds, fuck ICE and free Palestine.”
Hannah Einbinder turned her Emmy win for best supporting actress in a comedy into a platform for activism, wearing a red Artists4Ceasefire pin and joining fellow actors on the red carpet calling for an immediate ceasefire in Gaza.
In a… pic.twitter.com/PotaFIvpS1
— Middle East Eye (@MiddleEastEye) September 15, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
- Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που κρατούνταν στο Ιράν από το 2025
- Στη δεύτερη θέση ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στα 6,05μ.
- Εκλογική μονομαχία ανάμεσα στον φιλελεύθερο Γκολόμπ και τον συντηρητικό Γιάνσα στη Σλοβενία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








