Οικονομία

Χατζηδάκης: Απόδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική Οικονομία η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Masdar

Είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την ΕΕ στο χώρο των ΑΠΕ, τονίζει

Για μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των ΑΠΕ, κάνει λόγο ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε το μεγάλο deal ΓΕΚ Τέρνα – Masdar για πώληση της Τέρνα Ενεργειακής – Στα 20 ευρώ το τίμημα ή €2,4 δισ.

Η ΓΕΚ Τέρνα θα πουλήσει το 36,59% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής και θα διασφαλίσει συνολικά την πώληση τουλάχιστον του 67% των μετοχών προς την Masdar - Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση

«Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της σύναψης συμφωνίας μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των ΑΠΕ, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επενδυτικών φορέων παγκόσμιας εμβέλειας στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, του κλάδου της ενέργειας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης, συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας έργο το οποίο διαρκώς αποδεικνύεται ότι οδηγεί σε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική Οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους πολίτες».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu