Η Έκθεση του Οργανισμού καταγράφει την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ κατά την συνάντησή του τον γγ του ΟΟΣΑ
Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός συνεχάρη τον κ. Κόρμαν για τη συμβολή του στην προώθηση των προτεραιοτήτων του ΟΟΣΑ και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του οργανισμού και της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι αυτή καταγράφει την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ποιοτική αναβάθμιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων. Ο Έλληνας υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι το όφελος από τα μέτρα που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους 15 μήνες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ. Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε, επίσης, την απαρέγκλιτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο δρόμο της δημοσιονομικής σοβαρότητας και των φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία.
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ για τις χρήσιμες συστάσεις πολιτικής που περιλαμβάνονται στην Έκθεση, ιδιαίτερα για τα ζητήματα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, της καινοτομίας και των δεξιοτήτων στα οποία είναι αφιερωμένο το θεματικό κεφάλαιο της Έκθεσης.
Από την πλευρά του ο κ. Κόρμαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων και βιώσιμων βελτιώσεων στο εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο, μεταξύ άλλων, με την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την τόνωση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας, την προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων, και την επιτάχυνση της μετάβασης για την κλιματική αλλαγή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: Ετοιμάζει απαγόρευση πρόσβασης του Shein στη γαλλική αγορά
- Τουρκία: Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο 32,9% τον Οκτώβριο 2025
- Performance Technologies: Στην ΕΛΑΣ το Chainalysis Reactor για την ενίσχυση δίωξης του Κυβερνοεγκλήματος
- ΥΠΟΙΚ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025
- Rolco: Απέκτησε την πιστοποίηση “ETHOS ESG Gold”
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,19%, στα 1,1515 δολάρια
- Διαγωνισμός για μπαταρίες standalone: Πάνω από 700 οι αιτήσεις
- Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς της Eurobank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









