«Δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα», τόνισε ο πρόεδρος του EEA
Στον έλεγχο που ξεκινά η Πολιτεία για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EEA), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα» και ότι πρόκειται για πρόβλημα με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους υπολογίζονται σε, περίπου, 500.000 και υπενθύμισε ότι τα πρόστιμα κινούνται από 250 ευρώ έως 1.000, ανάλογα με το είδος του οχήματος.
Όπως παρατήρησε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και «είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση του προβλήματος».
Τέλος, αναφέρθηκε και σε όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο(ΚΤΕΟ), σημειώνοντας ότι και αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς ενδέχεται να κυκλοφορούν στους δρόμους ακατάλληλα οχήματα, για αυτό και τόνισε ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Επιστροφή στις ήττες ο Παναθηναϊκός με αντι-μπάσκετ
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αυτοψιών στο εργοστάσιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








