Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους Ευρωπαίους συμμάχους «αχάριστους» επειδή αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τον πόλεμο στο Ιράν
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους Ευρωπαίους συμμάχους «αχάριστους» επειδή αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τον πόλεμο στο Ιράν και δήλωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η «μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σειρά αεροπορικών επιθέσεων».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Πιτ Χέγκσεθ είπε ότι η «αχάριστη» Ευρώπη θα έπρεπε να πει «ευχαριστώ» στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ανάληψη δράσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Σε ομιλία του στο Πεντάγωνο σήμερα (Πέμπτη), επανέλαβε ότι το τέλος του πολέμου θα έρθει «κατ’ επιλογή του προέδρου».
Δήλωσε επίσης, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να εντοπίζουν στόχους πιο γρήγορα και να επιτίθενται.
Ο Χέγκσεθ είπε ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να «σφίξει τον έλεγχό της» στο διαδίκτυο και ότι το Πεντάγωνο λαμβάνει «αντίμετρα».
Ο Χέγκσεθ δήλωσε επίσης ότι το αίτημα του Πενταγώνου για τον προϋπολογισμό ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για χρηματοδότηση του πολέμου στο Ιράν «θα μπορούσε να μετακινηθεί», όπως μεταδίδει το CNBC.
«Χρειάζονται χρήματα για να σκοτώσεις κακούς», δήλωσε ο Χέγκσεθ σε συνέντευξη Τύπου όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό, τον οποίο ανέφερε για πρώτη φορά η Washington Post το βράδυ της Τετάρτης.
«Θα επιστρέψουμε στο Κογκρέσο και στους ανθρώπους μας εκεί για να διασφαλίσουμε ότι θα χρηματοδοτηθούμε σωστά», είπε ο Χέγκσεθ .
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, οι οποίες ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου, έχουν ήδη κοστίσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τον Κέβιν Χάσετ, διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .
Ο Χάσετ, μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News, δήλωσε τότε ότι δεν πίστευε ότι οι ΗΠΑ χρειαζόταν να ζητήσουν από το Κογκρέσο περισσότερα χρήματα για την πολεμική προσπάθεια «αυτή τη στιγμή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QatarEnergy για επίθεση Ιράν στο Ras Laffan: «Έως 5 χρόνια για αποκατάσταση ζημιών»
- Γερουλάνος: Ζητάμε ενημέρωση για τους Patriot στη Σαουδική Αραβία
- Λαγκάρντ: O πόλεμος στο Ιράν «θολώνει» τις προοπτικές ανάπτυξης – «Καμπανάκι» για πληθωρισμό
- Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει το AI Hackathon 2026 και αναδεικνύει τον αυξανόμενο ρόλο της AI
- Το Κουβέιτ ανέστειλε τη λειτουργία δύο διυλιστηρίων μετά από επιθέσεις
- Cooke: Προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση του χρέους της Avramar Ελλάδας
- ΕΚΤ: Διατήρησε αμετάβλητα στο 2% τα επιτόκια για 6η συνεχόμενη φορά – Φόβος για άνοδο πληθωρισμού
- Χέγκσεθ: Σήμερα το μεγαλύτερο χτύπημα στο Ιράν – «Αχάριστοι» οι Ευρωπαίοι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








