Πολιτική

Χειροδικία Μπέου κατά πλημμυροπαθή, μπουγέλωμα πολιτικού του αντιπάλου και αντίδραση Κασσελάκη

Επίθεση του δημάρχου Βόλου σε πολίτη που διαμαρτυρόταν για τα έργα, νωρίτερα κατέβρεξε πολιτικό του αντίπαλο - Τι απάντησε ο ίδιος - Άρση της στήριξης από τη ΝΔ και άμεση αποχώρηση ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Καμία στήριξη στον Μπέο

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά Βόλου συγκεντρώθηκαν στην διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη.

Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες, και οι κάτοικοι που έχουν καταστραφεί και έχασαν τα σπίτια τους συγκεντρώθηκαν το πρωΐ για να αποτρέψουν το μπάζωμα.

Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Χθες αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που εμφανίστηκε ξανά σήμερα το πρωΐ, βρήκε τους κατοίκους στη «θέση» τους. Η αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και μετά από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος. Μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος, σύμφωνα με το gegonotanews τον έβρισε.

Τότε εκείνος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την αστυνομία να παρακολουθεί απλά την σκηνή. «Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης.

Ο Α. Μπέος έδινε εντολή στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Η ίδια έχει μετακομίσει από το κατεστραμμένο σπίτι της…

Ξέφυγε η κατάσταση στο Βόλο: Ο Μπέος έδειρε πολίτη μετά από φραστικό επεισόδιο! - Δείτε βίντεο – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός να άρει τη στήριξή του στον Μπέο

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου.

Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών; Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

Απάντηση έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος για το επεισόδιο που συνέβη στην Άλλη Μεριά στον Βόλο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ο δήμαρχος Βόλου προσθέτει ότι «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για την μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Κατέβρεξε πολιτικό του αντίπαλο ο Μπέος

Νωρίτερα, είχε καταγραφεί ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο και θύμα τον γνωστό δικηγόρο της πόλης του Βόλου Γιώργο Ταταριώτη, έξω από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου.

Όπως μετέφερε το gegonota.news, την ώρα που ο καθαρισμός της πόλης γινόταν στην οδό Δημητριάδος, μπροστά από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου, ο Αχιλλέας Μπέος άρπαξε το χέρι του καθαριστή του δρόμου και έστρεψε την μάνικα στον κ. Ταταριώτη, που χτυπήθηκε με την δύναμη του νερού. Ο δικηγόρος που βρισκόταν έξω από το εκλογικό κέντρο με πολλούς ακόμα υποψηφίους δεν αντέδρασε. Όλοι πάγωσαν και όπως δήλωσε η δικηγόρος κ. Μαρίνα Μωραϊτου, φάνηκε καθαρά πως ο Α. Μπέος περίμενε αντίδραση για να προκληθεί φασαρία, καθώς συνοδευόταν από κουστωδία δημοτικών συμβούλων του.

Ο κ. Ταταριώτης, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση και δέχτηκε το χτύπημα του νερού, κάλεσε την αστυνομία και ο Α. Μπέος παρέμενε απέναντι από το εκλογικό του αντιπάλου του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο Α. Μπέος πλησίασε τους αστυνομικούς και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες είπε: «Πάρτε τα στοιχεία του χασοδίκη και κάντε του αλκοτές».

Οι αυτόπτες μάρτυρες στην πλειοψηφία τους ήταν δικηγόροι, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του συναδέλφου τους Νίκου Παπαπέτρου, όπως και ο κ. Ταταριώτης. Ο Α. Μπέος και η συνοδεία του δεν αποχωρούσαν αναμένοντας να υπάρξει αντίδραση. “Εμείς είδαμε τον Α. Μπέο να περνάει από την Δημητριάδος με δυο υδροφόρες και να τον ακολουθεί ένας κάμεραμαν σκαρφαλωμένος στην υδροφόρα, μαζί με τους συμβούλους και κάποιους συνοδούς του. Ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε, ούτε κανείς νοιάστηκε, για την παρουσία του. Αμέσως μετά συνέβησαν όσα σας περιγράφω”, δήλωσε η κ. Μωραϊτου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ταταριώτης υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου.

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Κασσελάκης ζητά να άρουμε τη στήριξη που δεν έχουμε δώσει

Αιχμηρή είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια του Δημάρχου Βόλου με πολίτες.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για «αποφόρτιση» ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του.

Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος.

Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια!

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομέμη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu