Διεθνή

Χωρίς γυναίκες οι θέσεις εξουσίας στους παγκόσμιους οργανισμούς

Στα κυβερνητικά όργανα τα στοιχεία είναι σημαντικά χειρότερα

Για την έλλειψη γυναικών στην κορυφή των διεθνών οργανισμών, μίλησε η πρόεδρος της Global Women Leaders Voices, Σουζάνα Μαλκόρα. Σημείωσε ωστόσο, ότι επί του παρόντος έχει σημειωθεί πρόοδος και αύξηση στον αριθμό των γυναικών σε αυτές τις θέσεις εξουσίας, όμως και πάλι ο αριθμός είναι πολύ μικρός.

Ωστόσο, έχει τονίσει την ύπαρξη προκατάληψης: «Υπάρχει μια ορισμένη προκατάληψη για το τι είδους οργανώσεις έχουν γυναίκες στο μυαλό τους. Συνήθως, οι οργανισμοί που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με πιο δύσκολα ζητήματα όπως η ειρήνη, η ασφάλεια ή τα οικονομικά έχουν πολύ λιγότερες γυναίκες».

Με τον ίδιο τρόπο, η πρόεδρος της GWL Voices έχει τονίσει τη σημασία της παρουσίας των γυναικών στις υψηλές σφαίρες εξουσίας, καθώς αυτές οι «πολυμερείς οργανώσεις συζητούν την πραγματικότητα και τις αλλαγές στον κόσμο».

Εξήγησε επίσης ότι στα κυβερνητικά όργανα τα στοιχεία είναι σημαντικά χειρότερα. Για αυτόν τον λόγο, υπερασπίστηκε την παρουσία ενός διπλού σταθμού: «Ενώ οι κυβερνήσεις λένε στους πολυμερείς θεσμούς ότι πρέπει να έχουν πολιτικές ισότητας και ισοτιμίας, οι δικοί τους εκπρόσωποι δεν αντικατοπτρίζουν αυτές τις ίδιες πολιτικές».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu