Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ανταγωνιστική σχέση μεταξύ πελάτη και αναδόχου, τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ από από το 25ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link
Το «παρών» έδωσε ο Όμιλος ABΑΞ στο 25ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link “Accelerating Investments for Sustainable Growth”, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ομίλου, Χρήστου Ιωάννου στη συζήτηση που διεξήχθη με τίτλο «Αναβάθμιση την Υποδομών και του Δικτύου Μεταφορών στην Ελλάδα – Επενδυτικές Ευκαιρίες».
Στην ετήσια Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην πρόοδο, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κομβικών έργων που θα αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στην οικονομία, την απασχόληση τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία. Εστιάζοντας στην ηγετική θέση του Ομίλου ΑΒΑΞ, επεσήμανε: «Διαθέτοντας το υψηλότερο συμβασιοποιημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στην ιστορία του, ύψους €3,2 δις ευρώ, ο όμιλος ΑΒΑΞ πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των εμβληματικών έργων που θα προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις, οδηγώντας τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο».
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα έργα-ορόσημα ύψους 1,5 δισ. ευρώ όπου η ΑΒΑΞ έχει δυναμική παρουσία και τοποθετούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη. Μεταξύ αυτών, η Mintia Combined Cycle Power στη Ρουμανία (ύψους €673,5 εκατ., ισχύς 1,750MW), η κατασκευή της Νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (FlyOver), (ύψους €370 εκατ., μήκους 13,5 χλμ.) που υλοποιείται από την κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος και η κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα, (ύψους €285,5 εκατ., μήκους 24 χλμ.). Projects που όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννου, προστίθενται στα έργα-σταθμούς ύψους 1 δισ. ευρώ που ήδη υλοποιεί η ΑΒΑΞ και αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Μεταξύ αυτών, η Γραμμή 4 Άλσος Βεΐκου-Γουδή του μετρό της Αθήνας, και η Α’ φάση υποδομών του Τhe Ellinikon, όπου ο Όμιλος υλοποιεί έργα όπως η υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Τέλος, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην ανέγερση των τριών Νοσοκομείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (προϋπολογισμού €443 εκατ.).
Την επιτακτική ανάγκη επανεξέτασης της σχέσης μεταξύ πελάτη και αναδόχου για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων, υπογράμμισε επίσης o κ. Ιωάννου, ενώ ανέφερε ότι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ανταγωνιστική σχέση μεταξύ πελάτη και αναδόχου. Τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων με υγιές περιθώριο κέρδους, υπογράμμισε τη διαφάνεια, την ανοικτή επικοινωνία και την άμεση λήψη αποφάσεων για τη διασφάλιση δίκαιης και έγκαιρης πληρωμής. «Η αίσθηση του επείγοντος και η γρήγορη λήψη αποφάσεων είναι το κλειδί τόσο για τον πελάτη όσο και για τον ανάδοχο», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις και αποχές σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά της ICE μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη
- Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 6 Φεβρουαρίου
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπορίσοφ: “Ο Κάθετος Διάδρομος αυξάνει σημαντικά τη γεωπολιτική αξία των χωρών μας”, τονίζει ο πρωθυπουργός
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Παρουσίαση σε Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές – ’’Greek Investment Day 2026’’
- Kίνα: Απότομη κάμψη της εργοστασιακής δραστηριότητας
- Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 20χρονου φιλάθλου του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται στο «Παπαγεωργίου»
- Γ. Μανιάτης: “Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος – Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε μεταξύ τους ηλεκτρική διασύνδεση”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








