Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών από το ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA), που διεξάγεται στην Αθήνα
Τη σημασία της κατασκευής και της συντήρησης των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής, υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA), που διεξάγεται στην Αθήνα.
Όπως σημείωσε ο Υπουργός: «Η σημασία της ανάπτυξης των αυτοκινητοδρόμων είναι θεμελιώδης τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό πεδίο ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών με «ευφυή» συστήματα μεταφορών.
Αυτά τα συστήματα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους χρήστες και ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του εθνικού συστήματος μεταφορών, μέσω της διαλειτουργικότητας που μπορεί να αποκτήσουν με ανάλογα συστήματα άλλων χωρών».
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων τα τελευταία 25 χρόνια στη χώρα μας με την ανάπτυξη ενός δικτύου «οδικών αρτηριών συνολικού μήκους 2,5 χιλιάδων χιλιομέτρων με σταθμούς διοδίων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα σηράγγων και γεφυρών», υπογραμμίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σε αυτήν.
Τέλος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων στη χώρα μας, το οποίο εφαρμόζεται πλήρως, εδώ και τρία χρόνια, επιτρέποντας στους οδηγούς να ταξιδεύουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μόνο με έναν πομποδέκτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Οι ΗΠΑ δίνουν προθεσμία στην ΕΕ μέχρι το 2027 να αναλάβει το «βάρος» του ΝΑΤΟ
- Κύπρος: Ανασχηματισμός με νέο υπουργό Ενέργειας
- Διπλωματικές πηγές: Το ΥΠΕΞ είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες για τη λάθος απεικόνιση χάρτη σε εγχειρίδιο της ΕΕ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με σχεδόν αμετάβλητο τον Stoxx 600
- Συνάντηση Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Ανάγκη ολοκλήρωσης της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων
- Reuters: ΕΕ και G7 εξετάζουν πλήρη απαγόρευση ναυτιλιακών υπηρεσιών στη Ρωσία, αντί του πλαφόν στις εξαγωγές πετρελαίου
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 8 μέχρι 12 Δεκεμβρίου
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε λειτουργία ξανά η βασική γραμμή από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








