Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.438 μονάδες με άνοδο 0,2% και ο τζίρος στα 5,4 εκατ. ευρώ
Ο καταλύτης που θα έδινε ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τον αναζητούσαν παράγοντες της αγοράς βρέθηκε στην Standard & Poor’s που αναβάθμισε χθες και τις τέσσερις συστημικές κατά μία βαθμίδα διατηρώντας και το outlook με θετικό πρόσημο. Έτσι, κινείται ανοδικά για τρίτη σερί συνεδρίαση με στόχο να ολοκληρώσει μία εβδομάδα με κέρδη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.438 μονάδες με άνοδο 0,2% και ο τζίρος στα 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών κυμαίνεται στα 1,3 εκατ. τεμάχια.
Ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,19% στις 3.508 μονάδες, όπως και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που κινείται επίσης με +0,28% στις 2.286 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,12% στις 1.268 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, τα διυλιστήρια ξεχωρίζουν σε πρώτη φάση, με τα Ελληνικά Πετρέλαια με κέρδη 1% και η Motor Oil με +1,1%, με φόντο τις ενισχυμένες τιμές του πετρελαίου.
Στις τράπεζες, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank κινούνται οριακά θετικά, ενώ Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα πιο ήπια.
Επίσης, ήπια ανοδικά κινούνται οι Viohalco, Aegean, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Autohellas.
Στον αντίποδα, ElvalHalcor, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος και Lamda σημειώνουν μικρές απώλειες, οι οποίες δεν ξεπερνούν καν το 0,3%, ενώ οι Coca Cola και ΔΕΗ δεν έχουν μεταβολή.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intralot συνεχίζει και σήμερα ανοδικά με κέρδη 0,65%, όπως επίσης και η ΕΧΑΕ με +0,7%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 63 μετοχές κινούνται με κέρδη και 22 με απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις