Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,47% με την αξία των συναλλαγών στα 67 εκατ. ευρώ
Πτωτικά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Αυγούστου, διακόπτοντας το ανοδικό σερί έξι ημερών.
Ο Γενικός Δείκτης πιέστηκε σταδιακά στη διάρκεια της συνεδρίασης για να διαμορφωθεί στις 1.425,51 μονάδες ή πτώση 0,47%.
Η αξία των συναλλαγών ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, αλλά παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε σε 66,7 εκατ. ευρώ.
Σήμερα η εγχώρια αγορά ακολούθησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία και αυτά είχαν απώλειες. Την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεινε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε πτώση 0,3% στι 513,04 μονάδες.
Με μικρή πτώση ξεκίνησαν και οι δείκτες της Wall Street.
Οι μετοχές που πιέστηκαν οδήγησαν σε αρνητικό πρόσημο την αγορά ήταν οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 1,12%. Η Alpha Bank υποχώρησε 0,75%, η Εθνική Τράπεζα -1,97%, η Eurobank 0,74% και η Τράπεζα Πειραιώς -1,15%.
Πτώση πάνω από 1% είχαν επίσης οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης Coca Cola HBC -1,92%, Jumbo -1,48% και Fourlis -1,19%.
Την πτώση αντιστάθμισαν κάπως οι μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έκλεισε με σημαντικά κέρδη 4,04%, της Cenergy +2,65%, του Διεθνούς Αερολιμένας Αθηνών +2,2%. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της AutoHellas καατά 2,35%.
Από τις υπόλοιπες μετοχές, που δείχνουν ότι κάποιοι τοποθετούνται η Dimand που είχε κέρδη 4,53%, η Q&Ρ με άνοδο 4,99%, η Revoil +4,05%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
- ΔΕΗ: Στο 4,98% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις