Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.473,53 μονάδες με άνοδο 1,47% ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 210,59 εκατ. ευρώ -Ισχυρά κέρδη για ElvalHalcor και Viochalco
Με διάθεση για αγορές επέστρεψαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι επενδυτές από τις πολυήμερες διακοπές της Μεγάλης Εβδομάδας και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών και να «βλέπει» πλέον κατάματα τις 1.500 μονάδες.
Έτσι η σημερινή συνεδρίαση έδειξε ότι αρκετές ελληνικές εταιρείες έχουν μπει και πάλι στα monitors των θεσμικών, καθώς οι προσδοκίες είναι θετικές, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν οι HSBC και Goldman Sachs στην ελληνική αγορά, εκτιμώντας ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών στο ταμπλό είναι χαμηλές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.473,53 μονάδες με άνοδο 1,47% ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 210,59 εκατ. ευρώ με πολλά πακέτα σε τράπεζες.
Ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε με άνοδο 2,18% στις 1.276,67 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,67% στις 3.582,57 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,17% έκλεισε ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 2.370,42 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με άλμα στο +4,23%, η Alpha Bank με κέρδη στο +2,21%, η Eurobank επίσης στο +0,69%, ενώ με κέρδη 0,99% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς, παρότι ενδοσυνεδριακά άγγιξε το +3,6%.
Κατά τα άλλα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με ράλι 4,37% έκλεισε η Cenergy και ακολούθησαν με ισχυρές αποδόσεις η ElvalHalcor στο +3,70% και η Viochalco στο +3,60%. Άνοδο πάνω από 2% κατέγραψαν οι Coca-Cola, Titan και Mytilineos και με πάνω από 1% κέρδη οι Aegean, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΤΕ και Lamda.
Τέλος, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Στον αντίποδα, με απώλειες 2,03% έκλεισε ο Σαράντης, επίσης με απώλειες στο 1,91% η Quest, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Autohellas.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις