Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.363,1 μονάδες με οριακή άνοδο 0,99% και τον τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ
Με διακυμάνσεις κινείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.363,1 μονάδες με οριακή άνοδο 0,99% και τον τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης μετά την ισχυρή άνοδο χτες σήμερα υποχωρεί κατά 0,44%, στις 3.321 μονάδες, ο FTSE σημειώνει πτώση 0,15% στις 3.321 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM που βρίσκεται στις 2.301 μονάδες με -0,37%.
Για το σύνολο του Ιανουαρίου η απόδοση του ΓΔ ήταν στο +5,74% με τον τραπεζικό δείκτη να πραγματοποιεί άλμα 11,35%, την ώρα που τα κέρδη του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 ενδεικτικά περιορίστηκαν στο +1,5% και του γερμανικού DAX στο +0,9%.
Ως προς το ταμπλό, μετά το άλμα χτες οι τράπεζες κινούνται κατά βάση ελαφρώς διορθωτικά, με την Εθνική στο -1%, την Alpha στο -0,8% και τη Πειραιώς στο -0,6%, ενώ θετικά διαφοροποιείται η Eurobank με +0,8%.
Η ΔΕΗ υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,3%, η Μυτιληναίος στο -0,5% και ο ΟΤΕ σημειώνει απώλειες 0,54%.
Από την άλλη κάποιες στηρίξεις επιχειρεί να δώσει η Jumbo με +1,1%, με την Motor Oil και τον ΟΠΑΠ να κινούνται με οριακά κέρδη.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intralot χάνει 0,7% και η Intrakat βρίσκεται στο -1,5%, ενώ η Dimand ενισχύεται κατά 0,5% και η Fourlis κατά 1%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζόκερ 17 Αυγούστου 2025, ρεκόρ κέρδους, δύο μεγάλοι νικητές, δείτε τους αριθμούς
- Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η καταγραφή – 33 “κόκκινα” κτίρια σε Αχαΐα, 12 σε Πρέβεζα και Αρτα
- Μπόρις Τζόνσον: Απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης στην Ελλάδα
- Γουίτκοφ: Ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία από Τραμπ και Πούτιν
- Μεγάλη επικινδυνότητα του καπνού από δασικές πυρκαγιές
- Συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με Ζελένσκι
- Απειλές Ρούμπιο: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία
- Moto Gp: Ασταμάτητος και στην Αυστρία ο Μαρκ Μάρκεθ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις