Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.417,4 μονάδες με πτώση 0,24% και ο τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ,
Με εξαργύρωση κερδών από τους επενδυτές ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να ασκούν τις ισχυρότερες πιέσεις, μία ημέρα μετά το ράλι που έκαναν στο ταμπλό. Έτσι, στόχος και πάλι να παραμείνει ο Δείκτης μακριά από το χαμηλό διμήνου των 1.400 μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.417,4 μονάδες με πτώση 0,24% και ο τζίρος στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 1,3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,28%, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM κινείται με μικρή πτώση 0,15% και ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,6%.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες, κινούνται όλες πτωτικά με την Alpha Bank στο -0,5%, την Εθνική Τράπεζα επίσης στο -0,5%, την Τράπεζα Πειραιώς στο -0,64% και την Eurobank στο -0,62%.
Με απώλειες κινείται επίσης η Elvalhalcor στο -1,1% μετά τα κέρδη άνω του 7% χτες, η Cenergy στο ίδιο μοτίβο επίσης με -1,3%, ενώ πιο ήπια πτωτικά κινούνται οι Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Jumbo, Τιτάνας, Coca Cola και Viohalco.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ανοδικά η ΑΒΑΞ με +1,8%, πιο ήπια ανοδικά κινούνται οι Intralot, Dimand και Profile, ενώ η Intracom σημειώνει απώλειες 3,5% λόγω επιστροφής κεφαλαίου.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 46 μετοχές καταγράφουν απώλειες και 40 κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέμπη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Μέσω της παλιάς Εθνικής οδού η κίνηση των οχημάτων
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ολοκληρώθηκε η διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών
- Λάμψα: Αύξηση 9,42% στις πωλήσεις το 2024 με 122,8 εκατ. ευρώ
- ExxonMobil: Μείωση κερδών 6% στα 7,71 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο
- Eldorado Gold: Αύξηση εσόδων 38%, καθαρά κέρδη στους μετόχους 0,35 δολάρια ανά μετοχή το α΄τρίμηνο
- ΕΕ: Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων απορρήτου δεδομένων
- Tesla: “Βουτιά” 80,7% των πωλήσεων στη Σουηδία τον Απρίλιο
- “Πράσινο φως” από την Κομισιόν για 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις