Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 1.270,35 μονάδες - Ο τραπεζικός επίσης με απώλειες 0,61% - Στα 99,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Ράλι 4,29% για Intrakat
Δεύτερη μέρα απωλειών σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χρειάστηκε τις στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους προκειμένου να μη χάσει τα επίπεδα των 1.270 μονάδων.
Μετά από έναν ισχυρό Νοέμβριο που έκλεισε με +6,9% για τον Γενικό Δείκτη και ακολούθως με +1,7% στην εβδομάδα, οι επενδυτές έδειξαν από χθες να αναζητούν να κλειδώσουν μέρος των πρόσφατων κερδών με τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται στη σημερινή συνεδρίαση.
Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, που υπεραπέδωσε τον Νοέμβριο με άνοδο 12,4% ενώ σε επίπεδο έτους με απόδοση που ξεπερνά το 60%.
Έτσι, στο ταμπλό, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε μέχρι και τα 5,99 ευρώ προτού επανέλθει στα 6,09 ευρώ, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν σε Πειραιώς και Alpha Bank.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 1.270,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.258,03 μονάδων (-1,36%) και 1.276,64 μονάδων (+0,10%). Ο τζίρος ανήλθε στα 99,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 9,5 εκατ. τεμάχια αξίας 19,4 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,44% στις 3.079,83 μονάδες, ενώ στο +0,43% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.164,48 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 1.050,44 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό,, η Πειραιώς δέχθηκε ισχυρές πιέσεις υποχωρώντας κατά 3,27%, ενώ η Alpha Bank έπεσε στα 1,51 ευρώ καθώς έχασε 2,01%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Σαράντη και ΔΕΗ, με τις Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ και Jumbo να κλείνουν ήπια πτωτικά.
Στον αντίποδα, οι Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Quest και ΟΠΑΠ παρείχαν σημαντικά στηρίγματα, καθώς σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Εθνική, Eurobank και Autohellas. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ElvalHalcor, Τιτάν, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Intrakat έκανε νέο ιστορικό υψηλό στα 3,645 ευρώ και ράλι 4,29%, ενώ ακολούθησε ο ΟΛΠ στα 23,80 ευρώ, ο ΑΔΗΜΗΕ στο 0,92% και η Τεχνική Ολυμπιακή στο 0,80%.
Απώλειες για Πλαστικά Θράκης, Alumil, Παπουτσάνης. Άντεξαν ΑΒΑΞ, Κρι Κρι και Premia.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις