Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,66% στις 1.177,39 μονάδες - Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,22% - Στα 96,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Να κρατήσει τη ζώνη των 1.175 μονάδων κατάφερε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρέθηκε στα μισά της συνεδρίασης υπό μεγάλη πίεση και στο κλείσιμο κατόρθωσε να «μαζέψει» τις απώλειες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,66% στις 1.177,39 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.167,38 μονάδων (-1,51%) και 1.180,62 μονάδων (-0,39% ).
Ο τζίρος ανήλθε στα 96,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3 εκατ. τεμάχια αξίας 17,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 2.904,39 μονάδες, ενώ στο -0,04% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.906,51 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,22% στις 961,86 μονάδες.
Πάντως, τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να ευνοήσουν τις διαφοροποιήσεις τίτλων στο ταμπλό, εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο που να ανατρέψει τις προσδοκίες και συμπαρασύρει όλες τις αγορές χαμηλότερα, άρα και τη «ρηχή» ελληνική.
Ως προς το ταμπλό, η αγορά έμεινε αδιάφορη για τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, οδηγώντας την μετοχή στο -4,08%, ενώ άνω του 2% ήταν και οι απώλειες σε Aegean, Ελλάκτωρ, Jumbo, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. Η πτώση σε Motor Oil, Εθνική, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπέρασε το 1%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ και Quest, ενώ ήπια ανοδικά οι Λάμδα, Cenergy, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ, Eurobank, Autohellas και Alpha Bank. Ο Σαράντης ενισχύθηκε κατά 1,87% και η ΕΥΔΑΠ κέρδισε 2,38%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις