Στάση αναμονής μετά την άνοδο
Μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας παρουσιάζει στασιμότητα και αναζητεί κατεύθυνση. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών μετά από μιάμιση ώρα είναι στις 1.441 μονάδες με μικρή πτώση 0,14% με την αξία των συναλλαγών στα 19 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών έχει συγκεντρωθεί στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και συγκεκριμένα πάνω από 8 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές είναι μοιρασμένες σε ανοδικές και καθοδικές και ελάχιστες σημειώνουν αξιοσημείωτες διακυμάνσεις.
Θετικό πρόσημο έχουν η Εθνική Τράπεζα και η Πειραιώς, αρνητικό η Εurobank και σχεδόν αμετάβλητη η Alpha Bank.
Στις τράπεζες από σήμερα είναι σε ισχύ το reverse split στην Attica Bank, όπου 1 νέα μετοχή αντικαθιστά 100 παλιές. Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης της μετοχής είχε οριστεί στα 0,5240 ευρώ και ο τίτλος βρέθηκε στα 10 ευρώ με όγκο μόλις 521 τεμάχια (άνοδος 1.808,4%).
Σε αυτή την τιμή (10 ευρώ) η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας ανήλθε στα 16,18 δισ. ευρώ. Κατόπιν η τιμή της μετοχής έγραψε 20 ευρώ με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία να διαμορφωθεί 32,3 δισ. ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας σε όρους χρηματιστηριακής αξίας είναι στα 7,5 δισ. ευρώ.
Αυτές οι διακυμάνσεις είναι ανεπίτρεπτες ακόμα και σε χρηματιστήρια της «ζούγκλας».
Κατά τα άλλα το Χρηματιστήριο Αθηνών προσφάτως εντάχθηκε στη λίστα των «υπό παρακολούθηση» αγορών για ένταξή του στην κατηγορία της αναπτυσσόμενης αγοράς (από την κατηγορία προηγμένης αναδυόμενης) από την επιτροπή FTSE Russell.
Πτωτικά κινούνται η Aegean -1,23%, Τιτάν -0,45%, Coca Cola HBC -0,35%, ΟΤΕ -0,74%,
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








