Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,72% και έκλεισε στις 1419,50 μονάδες
Οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την γενικότερη διορθωτική πορεία των διεθνών αγορών. Η εγχώρια αγορά φαίνεται ότι μετά από τρεις ημέρες ανόδου, έμεινε από καύσιμα, δηλαδή από αγοραστές. Αυτό φάνηκε στον χαμηλό τζίρο που δεν ξεπέρασε ούτε τα 70 εκατ. ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης επηρεάστηκε από την πτώση της Motoroil αλλά και την νέα υποαπόδοση των τραπεζών. Ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε 0,90% με την Εθνική Τράπεζα και την τράπεζα Πειραιώς να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η Εθνική έκλεισε με πτώση 1,69% στα 7,334 ευρώ και η Πειραιώς με πτώση 1,74% στα 3,793 ευρώ. Οι υπόλοιπες κινήθηκαν ως εξής: Η Alpha Bank υποχώρησε 0,19% στα 1,5685 ευρώ και η Eurobank είχε οριακή άνοδο +0,08%.
Η Motoroil το διυλιστήριο της οποίας έπιασε φωτιά την Τρίτη το απόγευμα κατέγραψε μικρή πτώση 1,39% και έκλεισε στα 21,3 ευρώ. Η ανακοίνωση της διοίκησης ότι η φωτιά έσβησε και το ότι η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη ακόμα και για τα διαφυγόντα έσοδα, λόγω χαμηλότερης δυναμικότητας, συνέβαλε στην αποφυγή του πανικού. Αλλωστε το γεγονός ότι η διοίκηση δεν ζήτησε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση, δείχνει ότι οι ζημιές είναι υπό έλεγχο.
Πτώση άνω του 1% είχαν επίσης η Jumbo -1,29% στα 24,4 ευρώ, ο Μυτιληναίος -1,66% 33,22 ευρώ και η Coca Cola HBC με απώλειες -1,19% στα 33,2 ευρώ. Ακολούθησε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ με -0,90% και η μετοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με -0,65%.
Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη ημέρα σστο -,62% στα 11,27 ευρώ.
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν ο ΟΤΕ +0,33% με τον ΟΠΑΠ +0,32% και για μία ακόμα συνεδρίαση η ΚΡΙ ΚΡΙ +1,13%.
Στις υπόλοιπες μετοχές η Attica Bank συνέχισε την κατρακύλα με πτώση 17,03% στα 4,58 ευρώ.
Στις διεθνείς αγορές, την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεινε ο πανευρωπαϊκός δέικτης υποχωρούσε 0,525 στις 514,51 μονάδες ενώ και η Wall Street είχε ξεκινήσει με μικρή πτώση Dow Jones -0,26%, S&P 500 -0,06% και Nasdaq σχεδόν αμετάβλητος. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την απόφαση της FED η οποία θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων, αλλά περιμένουν το εύρος της πτώσης εάν θα είναι 0,25% ή 0,50%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








