Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο τέλος με κέρδη 0,43% στις 1429,79 μονάδες, που είναι και η μέγιστη τιμή ημέρας
Μία συνεδρίαση σχεδόν καρμπόν με αυτή της Δευτέρας ήταν και της Τρίτης 17/9 για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταφέρνει και πάλι να κλείνει με θετικό πρόσημο στη μέγιστη τιμή ημέρας. Τα κέρδη βέβαια δεν είναι μεγάλα αλλά κάθε μέρα ο Γενικός Δείκτης προσθέτει μερικές μονάδες, βοηθούμενος και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Η αξία των συναλλαγών πάντως σήμερα ενισχύθηκε και προσέγγισε τα 99 εκατ. ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο τέλος με κέρδη 0,43% στις 1429,79 μονάδες, που είναι και η μέγιστη τιμή ημέρας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης όπως και χθες έκανε κοιλιά, αλλά επανήλθε σε ανοδική πορεία. Ηταν η τρίτη στη σειρά συνεδρίαση ανόδου μετά το +0,31% της Δευτέρας και το καλύτερο +0,88% της περασμένης Παρασκευής. Η ευκολία με την οποία ο δείκτης γυρνάει οφείλεται στο ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν οι πωλητές που υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα στις τράπεζες και κυρίως στην Εθνική.
Την ώρα που έκλεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έδειχνε άνοδο 0,45% στις 517,45 μονάδες, πολύ κοντά στη μέγιστη τιμή των 526,66μονάδων που προσέγγισε στο τέλος Αυγούστου. Με άνοδο ξεκίνησαν και οι τρεις δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να επαναπροσεγγίζει τη μέγιστη τιμή όλων των εποχών, λόγω των καλύτερων των αναμενομένων λιανικών πωλήσεων και ενόψει της πολυαναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων από την FED.
Σε ότι αφορά τις επί μέρους κινήσεις δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταβολές. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,46% με την Alpha Bank να κάνει και σήμερα, όπως χθες την διαφορά. Ο τίτλος έκλεισε με άνοδο 1,42% στα 1,57 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 1,03%, της Πειραιώς στο +0,26% ενώ αντίθετα της Eurobank υποχώρησε -0,58%.
Με κέρδη 2,08% στα 9,83 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Cenergy, ακολουθούμενη από την Lamda Development που εσχάτως προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα. Σήμερα έκλεισε με άνοδο 1,97% στα 7,25 ευρώ. Στο +1,81% και στα 24,72 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Jumbo. Στο +1,02% έκλεισε η Μυτιληναίος.
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η μετοχή της Aegean +0,94% στα 10,71 ευρώ. Η ΔΕΗ συνέχισε θετικά με ήπιο ρυθμό +0,53%, όπως του ΟΤΕ +0,40% και της ΓΕΚ Τέρνα +0,58%.
Η ΚΡΙ ΚΡΙ συγκέντρωσε και πάλι το αγοραστικό ενδιαφέρον με κέρδη 1,92% στα 13,25 ευρώ.
Πτώση 1,42% είχε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και -0,71% της Coca cola HBC όπως και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το ίδιο ποσοστό (-0,71%) ενώ μικρότερη πτώση -0,13%, κατέγραψε ο τίτλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ -0,63% στα 15,85 ευρώ, όπως και του ΟΛΠ -0,37%.
άλλη μία κακή ημέρα για τη μετοχή της Attica Bank, που συνεχίζει την πτώση της με -8,31% στα 5,52 ευρώ. Στο -9,42% βρέθηκε και η μετοχή της Doppler, όπου έχει μπει το fund SMER του Νίκου Καραμούζη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κραν Μοντανά: «Περίπου 40» οι νεκροί από τη φωτιά σε μπαρ την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης – Συμβολικός ο τόπος ορκωμοασίας
- Πρωτοχρονιά με ευρώ η Βουλγαρία
- Καιρός: Παγετός σε όλη τη χώρα, χιόνια μεχρι σε Λήμνο και Λέσβο
- Πρωτοχρονιά 2026: Εορτασμοί και ελπίδα για παύση των πολέμων
- Ο Γουόρεν Μπάφετ αποχωρεί από τη θέση του CEO της Berkshire Hathaway, παραδίδει στον Γκρεγκ Άμπελ
- Τραγωδία στο ελβετικό θέρετρο Κραν-Μοντανά: Έκρηξη σε μπαρ με νεκρούς και τραυματίες
- Και η Γαλλία ετοιμάζει απαγόρευση social media σε ανηλίκους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








