Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.458,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ
Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τελευταία συνεδρίαση ενόψει των αργιών για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, καθώς λαμβάνει μία πρώτη ώθηση από τις τράπεζες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.458,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,63% στις 1.257,50 μονάδες., ο FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,87% στις 3.543,71, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM υποχωρεί κατά 0,3% στις 2.364 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη 2,30%, με τις Eurobank, Quest, Jumbo, Coca Cola, Elvalhalcor και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Alpha Bank, ΟΤΕ, Viochalco, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Cenergy και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάν, Lamda και Autohellas.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις