Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.408 μονάδες με μικρή πτώση 0,39% και ο τζίρος στα 15.3 εκατ. ευρώ
Με επιφυλακτικές τοποθετήσεις, μικτά πρόσημα στο ταμπλό και οριακές διακυμάνσεις κινείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.408 μονάδες με μικρή πτώση 0,39% και ο τζίρος στα 15.3 εκατ. ευρώ ενώ έχουν διακινηθεί 5,6 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 1.225 μονάδες με πτώση 0,36%, ο FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,11% στις 3.427 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,27% στις 2.389 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στα 3,884 ευρώ με οριακές απώλειες 0,1%, ενώ πτωτικό είναι το κλίμα και στον υπόλοιπο κλάδο με την Εθνική Τράπεζα στο -0,06%, την Alpha Bank στο -0,3% και την Eurobank στο -0,8%.
Ανοδικά κινείται για δεύτερη ημέρα η Quest με ισχυρά κέρδη 4% που έχουν φόντο τη φημολογία για συζητήσεις της διοίκησης σχετικά με τη θυγατρική του ομίλου ACS. Επίσης, η Coca Cola ενισχύεται κατά 1,3%, η Autohellas κατά 1% και η Jumbo κατά 0,7%.
Στον αντίποδα και με απώλειες είναι οι Τιτάνας και ΕΛΛΑΚΤΩΡ με -0,7%, καθώς και οι Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια με -0,6%. Ήπια πτωτικά συναλλάσσονται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Lamda, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Dimand με +1,3% ενώ η Ideal ενισχύεται ελαφρώς μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2023.
Στην μεγάλη εικόνα του ταμπλό, 48 μετοχές κινούνται πτωτικά έναντι 41 με κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Σε φάση εκκίνησης το πρόγραμμα αντασφάλισης πλοίων στον Περσικό Κόλπο, ύψους 40 δισ. δολαρίων
- Διασώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις o ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψε το Ιράν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις 224.000 ευρώ φέρεται να ελέγχεται ο Κώστας Καραμανλής
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - Ανακοίνωση Ημερομηνίας Δημοσίευσης Οικονομικών Καταστάσεων Έτους 2025
- Οι αστροναύτες του Artemis II πλησιάζουν 160.000 μίλια από τη Γη στο ταξίδι τους προς τη Σελήνη (video)
- Στενά του Ορμούζ: Πρώτη διέλευση δεξαμενόπλοιου μεταφοράς LNG
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ – Το Μπαχρέιν ζητά στρατιωτική παρέμβαση
- Η απόφαση – καταπέλτης για τις ευθύνες του δημοσίου στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








