Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.440 μονάδες με απώλειες 0,57% και τον τζίρο στα 12 εκατ. ευρώ
Με τον Γενικό Δείκτη να προέρχεται από 6ήμερο ανοδικό σερί και υψηλό 13 ετών, που του έχει αποφέρει κέρδη +6,73%, η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές. και τον έχει οδηγήσει σε υψηλό 13 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.440 μονάδες με απώλειες 0,57% και τον τζίρο στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 2,4 εκατ. τεμάχια.
Ο FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,64% στις 3.510 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM που βρίσκεται στις 2.306 μονάδες με -0,36%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,17% στις 1.249 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες η η Eurobank καταγράφει απώλειες στο -1,25%, Εθνική Τράπεζα επίσης στο -0,9%, η Alpha Bank στο -1%, η Τράπεζα Πειραιώς διολισθαίνει στο -0,6%. και .
Ήπια πτωτικά κινείται ο Μυτιληναίος με -0,4%, η Motor Oil καταγράφει απώλειες 1,8% και η Cenergy στο -1,3%. Ακολουθούν Viochalco και ElvalHalcor με πτώση περί του -1%.
Στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ, Quest, Autohellas, Σαράντης και Jumbo, κινούνται ήπια ανοδικά πάνω από 0,5%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intralot ενισχύεται κατά 0,9% ενώ η Intrakat υποχωρεί κατά 1,6%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 51 μετοχές κινούνται πτωτικά και 37 με κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








