Η κινητικότητα επί μέρους μετοχών δε φάνηκε στη μικρή κίνηση του Γενικού Δείκτη, ούτε στις συναλλαγές, που υποχώρησαν
Με μικρή άνοδο έκλεισε στο τέλος της ημέρας ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία υποχώρησαν οι συναλλαγές, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ. Ηταν μια περίεργη συνεδρίαση με αρκετά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν φάνηκαν στη μεταβολή του Γενικού Δείκτη. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά κυρίως σε αυτές της μεσαίας όπου έκαναν και τη διαφορά στην απόδοση.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,17% στις 1.295,91 μονάδες (με μέγιστη τιμή τις 1.302,12 μονάδες και ελάχιστη τις 1.292,98 μονάδες). Την ώρα, που έκλεινε το ελληνικό Χρηματιστήριο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε χάσει τα πρωινά του κέρδη και υποχωρούσε -0,18% στις 452,66 μονάδες, σε μία ασταθή συνεδρίαση, ακολουθώντας το άνοιγμα των δεικτών της Wall Street, όπου και οι τρεις δείκτες ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο, μετά τα σημαντικά κέρδη (ειδικά για τον Nasdaq) της Τετάρτης.
Στην Αθήνα, ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,44%, κυρίως λόγω της πτώσης της Alpha Bank κατά 1,59% και κλείσιμο στα 1,51 ευρώ. Η Εθνική έκλεισε με μικρά κέρδη 0,28% στα 6,44 ευρώ. Η Eurobank, όπως και η Alpha υποχώρησε αλλά με μικρότερη πτώση 0,73% στα 1,56 ευρώ. Η Πειραιώς είχε τη μεγαλύτερη άνοδο 0,61% στα 3,28 ευρώ.
Η απογείωση της Aegean
Μεγάλα ημερήσια κέρδη κατέγραψε τίτλος της Aegean, που κινήθηκε κυριολεκτικά στα ύψη με απόδοση 8,32% και κλείσιμο στα 13,54 ευρώ. Μάλιστα έκανε μέγιστη τιμή στα 13,8 ευρώ. Οι τιμές αυτές σε κλείσιμο και η μέγιστη της ημέρας είναι και τα αντίστοιχα υψηλά από τότε που η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Άλλες δύο μετοχές που υπεραπέδωσαν ήταν από τον κλάδο των κατασκευών. Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 3,32% στα 13,68 ευρώ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ +3,63% στα 2,42 ευρώ. Μικρότερα κέρδη είχε η μετοχή του ΟΤΕ +1,06%.
Από την άλλη πλευρά πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή -1,8%, Ελληνικά Πετρέλαια -1,24%, ΕΥΔΑΠ -1,07%, Μυτιληναίος -0,56%, Jumbo -0,49%, ΟΠΑΠ -0,33% και ΔΕΗ -0,30%,
Το παιχνίδι στην πληροφορική
Ο κλάδος που σήμερα ξεχώρισε συνολικά ήταν της πληροφορικής. Η μετοχή της Space Hellas κατέγραψε άνοδο 9,15% και έκλεισε στα 9,3 ευρώ. Η Epsilonet είχε κέρδη 4,72% με κλείσιμο στα 10,66 ευρώ, η Profile ενισχύθηκε 4,98% και έκλεισε στα 4,64 ευρώ. Ο όμιλος Quest, που μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων καλύπτει και τον κλάδο της πληροφορικής δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο πάρτι και έκλεισε με μικρή άνοδο 0,16%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνεργασία Active Computer Systems – Samsung για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,5% η ανεργία τον Φεβρουάριο 2026 – 4,41 εκατ. οι εργαζόμενοι
- Το Ιράν απειλεί με επίθεση την Nvidia, την Apple, την Microsoft και την Google
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - Ημερομηνία δημοσίευσης ετήσιων αποτελεσμάτων 2025
- Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για Απρίλιο: Σχεδόν σταθερές τιμές, απορροφήθηκε το συντριπτικό μέρος της ανόδου της χονδρικής
- Σ. Θεοδωρόπουλος για πλαφόν: Καλά θα κάνει η πολιτεία να ανακατεύεται λιγότερο, τελικά κάνει κακό σε όλους
- Ανανέωση της συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – ΕΛΕΠΑΠ για το πρόγραμμα BRAVE IN
- Η κρίση των καυσίμων ωθεί την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προς την ηλεκτροκίνηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








