Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.446,4 μονάδες με ανεπαίσθητες μεταβολές και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ
Με επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών προχωράει η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών το οποίο αναζητά κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρώσει την εβδομάδα πάνω από τις 1.450 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.446,4 μονάδες με ανεπαίσθητες μεταβολές και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται στα 3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει οριακά κέρδη 0,08% στις 3.512 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM με +0,1% στις 2.314 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,6% στις 1.258 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, καθοδικά κινούνται και οι τέσσερις τράπεζες, με την Εθνική Τράπεζα στο -1% και τις Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς πέριξ του -0,6%.
Από εκεί και πέρα, με κέρδη επέστρεψαν η Coca Cola στο +1,6% και η Jumbo στο +0,8%, με την Aegean και την Lamda να συνεχίζουν ανοδικά από χθες με κέρδη άνω του 1%, όπως επίσης και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Με μικρά κέρδη κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +0,6% και η Motor Oil, ενώ οριακά θετικές είναι και οι Metlen, Cenergy. Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης οι ΟΠΑΠ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Σαράντης.
Στον αντίποδα, η Autohellas χάνει 1,17%, με τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ElvalHalcor, Τιτάν, ΔΕΗ, και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ και η Viohalco.
Η Attica Bank διορθώνει για δεύτερη ημέρα, με -6%, ενώ ο Κέκροπας πραγματοποιεί άλμα άνω του 8%.
Στην συνολική εικόνα του ταμπλό, 45 μετοχές κινούνται με κέρδη και 32 με απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις