Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.446,4 μονάδες με ανεπαίσθητες μεταβολές και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ
Με επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών προχωράει η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών το οποίο αναζητά κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρώσει την εβδομάδα πάνω από τις 1.450 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.446,4 μονάδες με ανεπαίσθητες μεταβολές και ο τζίρος στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται στα 3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει οριακά κέρδη 0,08% στις 3.512 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM με +0,1% στις 2.314 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,6% στις 1.258 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, καθοδικά κινούνται και οι τέσσερις τράπεζες, με την Εθνική Τράπεζα στο -1% και τις Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς πέριξ του -0,6%.
Από εκεί και πέρα, με κέρδη επέστρεψαν η Coca Cola στο +1,6% και η Jumbo στο +0,8%, με την Aegean και την Lamda να συνεχίζουν ανοδικά από χθες με κέρδη άνω του 1%, όπως επίσης και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Με μικρά κέρδη κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +0,6% και η Motor Oil, ενώ οριακά θετικές είναι και οι Metlen, Cenergy. Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης οι ΟΠΑΠ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Σαράντης.
Στον αντίποδα, η Autohellas χάνει 1,17%, με τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ElvalHalcor, Τιτάν, ΔΕΗ, και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ και η Viohalco.
Η Attica Bank διορθώνει για δεύτερη ημέρα, με -6%, ενώ ο Κέκροπας πραγματοποιεί άλμα άνω του 8%.
Στην συνολική εικόνα του ταμπλό, 45 μετοχές κινούνται με κέρδη και 32 με απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Σε φάση εκκίνησης το πρόγραμμα αντασφάλισης πλοίων στον Περσικό Κόλπο, ύψους 40 δισ. δολαρίων
- Διασώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις o ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψε το Ιράν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις 224.000 ευρώ φέρεται να ελέγχεται ο Κώστας Καραμανλής
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - Ανακοίνωση Ημερομηνίας Δημοσίευσης Οικονομικών Καταστάσεων Έτους 2025
- Οι αστροναύτες του Artemis II πλησιάζουν 160.000 μίλια από τη Γη στο ταξίδι τους προς τη Σελήνη (video)
- Στενά του Ορμούζ: Πρώτη διέλευση δεξαμενόπλοιου μεταφοράς LNG
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ – Το Μπαχρέιν ζητά στρατιωτική παρέμβαση
- Η απόφαση – καταπέλτης για τις ευθύνες του δημοσίου στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








