Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 1.437,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ
Με οριακές μεταβολές κινείται η σημερινή και τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που θα κρίνει και το πρόσημο του μήνα, αναζητώντας στηρίξεις προκειμένου να βγάλει αντίδραση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 1.437,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 3.476,15 μονάδες, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM ενισχύεται κατά 0,7% στις 2.323 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες 0,20% στις 1.255,46 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, η Cenergy συνεχίζει και σήμερα να ξεχωρίζει με κέρδη 2,08% και οι Autohellas και ΕΛΛΑΚΤΩΡ να ακολουθούν με +1,33% και +1,01% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Viochalco, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Eurobank και ElvalHalcor.
Από την άλλη, η Aegean συνεχίζει την έντονη διολίσθησή της, καταγράφοντας απώλειες 1,28%, με τις Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Quest, Titan, Coca Cola, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Alpha Bank και Lamda να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ο ΟΛΠ πραγματοποιεί άλμα 3,5% μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες και η Intralot ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ ο ΑΔΜΗΕ υποχωρεί κατά 1,6%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 51 μετοχές καταγράφουν κέρδη και 39 απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο – Στην Ελλάδα 2,7% από 3,1% τον Μάρτιο
- Χρηματιστήριο: Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
- Εκλογές Βρετανία: Το Reform σπάει την κυριαρχία των Εργατικών σε εκλογική περιφέρεια-κλειδί
- Συνεργασία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΔΕΠΑ για τον σταθμό αερίου στην Αλβανία
- Trish Christakis: Η Ελληνίδα που… εκθρόνισε τον Giannis από τα πρωτοσέλιδα του ΝΒΑ
- Η Ελληνίδα καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Στέλλα Τσάνη εκ των φιναλίστ για το βραβείο «Γυναίκα στην ενέργεια»
- Αττικές Εκδόσεις: Αύξηση 14,82% του κύκλου εργασιών κατά 2,7 εκατ. ευρώ το 2024
- Τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας Μαΐου: Δεν παρατηρούνται μειώσεις στις τιμές όπως τον Απρίλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις