Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 1.413,26 μονάδες - Ο τραπεζικός επίσης με απώλειες 0,51% - Στα 110,732 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Στο -2,05% τα Ελληνικά Χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά έκλεισε την εβδομάδα με θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης και οριακά κέρδη 0,56%.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 1.413,26 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 110,732 εκατ. ευρώ και τα τεμάχια που διακινήθηκαν ανήλθαν στα 31,030 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 8,6 εκατ. τεμάχια αξίας 24,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE σημείωσε απώλειες 0,42% στις 3.432,59 μονάδες, ενώ , ενώ στο -0,64% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και στις 2.397,15 μονάδες . Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,51% και στις 1.232,44 μονάδες.
Πάντως το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε ήπια θετικά την εβδομάδα, με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 0,56%. Ο FTSE 25 είχε άνοδο 0,52%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,51%.
Ως προς το ταμπλό, στις τράπεζες η μετοχή της Πειραιώς υποχώρησε κατά 1,26% στα 3,92 ευρώ, ενώ ο τζίρος εκτινάχθηκε στα 23,62 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank επίσης στο -1,53% και τα 1,7005 ευρώ. Από την άλλη, ήπια άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο 0,08% και τα 7,25 ευρώ, και η Eurobank στο 0,03% και τα 1,9005 ευρώ.
Νέες απώλειες για Μυτιληναίο και ΔΕΗ στο -0,7% και -1,17% αντίστοιχα, ενώ απώλειες κατέγραψαν επίσης Τιτάν, Σαράντης, ΟΤΕ, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που διολίσθησε κατά 1,24% και τα ΕΛΧΑ στο -2,05%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, Lamda, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Cenergy και Quest.
Στον αντίποδα, με κέρδη έκλεισαν ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Aegean και Autohellas, με την τελευταία στο 1,04% και τα 13,62 ευρώ. Ήπια άνοδος για ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca-Cola, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 0,93% και τα 2,725 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Καποδίστριας»: Καταγγελίες Σμαραγδή για παράγκα, Σόρος και εθνομηδενιστές και το μήνυμα του κοινού
- Το μονόγραμμα της Louis Vuitton γίνεται 130 ετών
- Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τον θάνατο 24 ανθρώπων την Πρωτοχρονιά
- Ταραχές στο Ιράν, αναφορές για νεκρούς
- Φινλανδία: Κατάσχεση πλοίου μετά από ύποπτη δολιοφθορά σε υποθαλάσσιο καλώδιο
- Κραν Μοντανά: «Περίπου 40» οι νεκροί από τη φωτιά σε μπαρ την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης – Συμβολικός ο τόπος ορκωμοασίας
- Πρωτοχρονιά με ευρώ η Βουλγαρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








