Θετικό το πρόσημο και στην Ευρώπη όπου η Commerzbank προσεγγίζει μέγιστη τιμή τελευταίων 12 ετών
Σε χαμηλές ταχύτητες κινούνται και σήμερα Τρίτη 17/9 οι τιμές των μετοχών λίγο μετά το ξεκίνημα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά συνεχίζει καταγράφοντας ήπια άνοδο, χωρίς εξάρσεις στις τιμές και στις συναλλαγές, όπως και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών λίγο πριν τις 11:30 βρίσκεται στις 1.427,16 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,24%. Η αξία των συναλλαγών βρίσκεται λίγο πάνω από τα 9 εκατ. ευρώ.
Η πλειονότητα των τίτλων έχει θετικό πρόσημο, αφού δεν υπάρχει κάτι έντονα αρνητικό στον ορίζοντα. Θετικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να ενισχύεται 0,54% στις 517,91 μονάδες. Στην άνοδο πρωταγωνιστεί η μετοχή της Commerzbank η οποία σημειώνει νέα μέγιστη τιμή τελευταίων 12 ετών.
Σε ότι αφορά τις επί μέρους κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο τραπεζικό κλάδος βρίσκεται στο +0,31% κυρίως λόγω της ανόδου για δεύτερη ημέρα της Εθνικής Τράπεζας +1,03%. Αντίθετα, η Alpha Bank που την Δευτέρα υπεραπέδωσε σήμερα κινείται διορθωτικά με πτώση -0,29%. Η Eurobank βρίσκεται στο +0,20% και η Πειραιώς χωρίς ουσιαστική μεταβολή στην τιμή της.
Γενικότερα δεν υπάρχει αξιοσημείωτη κίνηση με εξαίρεση τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ενισχύεται 0,89% και την ΕΧΑΕ που έχει κέρδη 1,79%. Η ΕΧΑΕ είναι από τις μετοχές με σημαντική συστηματική αποαπόδοση εδώ και πολλούς μήνες.
Επίσης η ΚΡΙ ΚΡΙ και πάλι υπεραποδίδει με κέρδη 3,46% στα 13,45 ευρώ.
Πτωτικά κινείται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ κατά -1,24%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απειλεί να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- ΗΠΑ: Διορία ημερών στον Τραμπ για την καταβολή του επιδόματος αγοράς τροφίμων
- ΔΣΑ: Στις κάλπες οι δικηγόροι στις 30 Νοεμβρίου
- Ξανά αντιδρούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούν κοροϊδία τη νέα ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
- Stoiximan Super League: Στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ, με πίεση η ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό
- ΟΠΕΚ+: Ετοιμάζει μία ακόμα μικρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα συνδιαμορφωτής του ενεργειακού χάρτη της περιοχής
- Μητσοτάκης για Κληρίδη: Τιμούμε έναν ηγέτη που με το όραμά του διαμόρφωσε τη σύγχρονη Κύπρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








