Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,80% στις 1.415,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,6 εκατ. ευρώ
Διστακτικά ανοδικά κινείται η σημερινή συ6νεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απομακρυνθεί και πάλι από τις 1.400 μονάδες, στις οποίες δίνει μάχη για να κρατηθεί από τα μέσα του Ιουνίου. Πάντως, αν και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι ισχυρά θετικό σήμερα, μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, εν τούτοις η Λεωφόρος Αθηνών δείχνει να είναι πιο επιφυλακτική.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,80% στις 1.415,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια.
Κέρδη 0,97% καταγράφει ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 3.434,97 μονάδες, ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ακολουθεί με +0,45% στις 2.259 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά με 1,73% στις 1.234,47 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες, η Alpha Bank κινείται στο +2,6%, η Τράπεζα Πειραιώς στο +2,3%, ενώ ακολουθούν πιο συγκρατημένα η Eurobank στο +1,35% και η Εθνική Τράπεζα στο +1,1%.
Ανοδικά ξεκίνησε και ο ΟΤΕ στο +1,3%, τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +1,2%, ο ΟΠΑΠ στο +0,55% και ο μυτιληναίος που ενισχύεται κατά 0,5%, όπως και η ΔΕΗ κατά +0,2%.
Επίσης άνω του 1% κέρδη καταγράφουν οι Σαράντη και Viohalco, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Elval Halcor, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Jumbo.
Στον αντίποδα, η Lamda υποχωρεί κατά 0,9% και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Auothellas, Cenergy, Aegean, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Τιτάνας κινούνται ελαφρώς πτωτικά.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ με +1,4%, η ΕΧΑΕ ενισχύεται κατά 0,5% και η Intracom κατά 2,2%, ενώ αντίθετα η Intralot υποχωρεί κατά 0,5%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 66 μετοχές να κινούνται με κέρδη και 28 με απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θερινές άδειες: Αδειάζουν οι μεγαλουπόλεις – Κορυφώνεται η έξοδος προς νησιά και επαρχία
- Τραμπ: Με δύο πυρηνικά υποβρύχια απαντά στις προκλήσεις Μεντβέντεφ
- Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα η 32χρονη για τον θάνατο του κοριτσιού
- Καιρός: Αίθριος με συννεφιά και πιθανότητα βροχών – Eως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Wall Street: Ρεκόρ πτώσης διμήνου για τον δείκτη S&P 500
- Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis
- Unibios: Με ποσοστό 19,35% ο Αντώνιος Σβορώνος
- Βουλή: Ψηφίστηκε η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις